Νίκος Παπάζογλου: Πέρασαν 8 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο καλλιτέχνη

Πολιτισμός
Νίκος Παπάζογλου: Πέρασαν 8 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο καλλιτέχνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή και η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό πεντάγραμμο, έφυγαν σαν σήμερα 17 Απριλίου.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Νίκο Παπάζογλου που αμφότεροι «έγραψαν» τη δική τους ιστορία και τα τραγούδια τους, η φωνή τους, το ταλέντο τους έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό όλων μας.

Ο Νίκος Παπάζογλου έφυγε από τη ζωή το 2011 έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν μόλις 63 ετών.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 περνώντας από τους Olympians και τους Zealot. Το 1975 τραγουδούσε στη «Ρέμβη», μια κοσμική ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, όπου είχε σχηματίσει ορχήστρα, κι ο Παπάζογλου τραγουδούσε μέχρι τις 12 τη νύχτα τραγούδια για χορό.

https://www.youtube.com/watch?v=DxNCDx00mTg?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τα πρώτα του τραγούδια, τα «Είναι Αργά» και «Γαλάζια Θάλασσα», τα τραγούδησε ο Πασχάλης.

Αργότερα, και για πολλά χρόνια, ο Παπάζογλου συνεργάστηκε με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη. Έγινε ευρέως γνωστός με το δίσκο του Μανώλη Ρασούλη «Η εκδίκηση της γυφτιάς». Από την παραγωγή αυτή του Σαββόπουλου, μαθαίνουμε ότι το παρατσούκλι του ήταν «push-pull», λόγω των τεχνικών του γνώσεων.

Χαρακτηριστικό του Παπάζογλου ήταν το κόκκινο φουλάρι που φορούσε στο λαιμό σε όλες του τις εμφανίσεις.

Ο θάνατος του Νίκου Παπάζογλου ήρθε λίγο καιρό μετά το χαμό του Μανώλη Ρασούλη.

https://www.youtube.com/watch?v=CyTmq1Sfpvk?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News