«Η Μάνα μας η Βιάννος»: Ένα μοναδικό έργο σε ένα κατάμεστο θέατρο

Πολιτισμός
«Η Μάνα μας η Βιάννος»: Ένα μοναδικό έργο σε ένα κατάμεστο θέατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε φωτογραφίες και videos από τη βραδιά που συγκίνησε τους Κρητικούς που παρακολούθησαν την παράσταση

Μία μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που είχε ως κεντρικό της άξονα τη Βιάννο, εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου μέσα σε ένα «πλημμυρισμένο», από κόσμο, θέατρο.

Μιλάμε για το έργο «Η Μάνα μας η Βιάννος» που οργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης» και πρόκειται για ένα θεατρικό του Αγησίλαου Αλιγιζάκη που άφησε το κοινό ενθουσιασμένο και στο τέλος απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Όμως αυτή η παράσταση δε θα μπορούσε να πάρει «σάρκα και οστά» χωρίς την πολύτιμη συμβολή του Γιάννη Πλαγιωτάκη και της σχολής του, το ΧΟΡΟΣΠΙΤΟ.  

Η ίδια σχολή το 2017 και 2018 ανέβασε το θεατρικό έργο του Αγησίλαου Αλιγιζάκη με τίτλο  «Σεργιανίζοντας με τον Ζορμπά στο παλιό Μεγάλο Κάστρο» και το κινηματοθέατρο Αστόρια ήταν ξανά sold out.

Κι όμως, ένα Πνευματικό Κέντρο μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά και να χαρίσει στην τοπική κοινωνία στιγμές χαράς και συγκίνησης.

Τραγούδια, χοροί και πρόζα γέμισαν το κινηματοθέατρο «Αστόρια» για την παράσταση που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο στα θεατρικά δρώμενα όσο και στους χορούς.

Μια οπερέτα, η Βιαννίτικη καντάδα και ένα ωραίο, Κρητικό γλέντι ήταν μόνο μερικά από τα σημεία του προγράμματος που άφησαν τους Ηρακλειώτες με το στόμα ανοιχτό και σίγουρα πρόκειται για ένα έργο για το οποίο θα μιλούν και θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

Δείτε μερικές στιγμές από την παράσταση:    

https://www.youtube.com/watch?v=MpP2WcDL46g?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News