«Faces + Masks»: Στα Χανιά η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας με "άρωμα"... Ελλάδας

Πολιτισμός
«Faces + Masks»: Στα Χανιά η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας με "άρωμα"... Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Φωτογραφίας
Τρίτη,16 Απρ 2019, 10:00
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων

Ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από τις μοναδικές φωτογραφίες του Νίκου Βαβδινούδη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες, αφού η βραβευμένη έκθεση «Faces + Masks» θα βρίσκεται στα Χανιά για περισσότερες από 15 ημέρες.

Πρόκειται για μία έκθεση γεμάτη… Ελλάδα που ταξίδεψε σε Ελβετία, Μάλτα, Πεκίνο και Αυστραλία και θα μπορεί να τη δει κανείς τις προσεχείς μέρες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο.

Μέσα από τις φωτογραφίες του, ο Νίκος Βαβδινούδης καταγράφει το πανάρχαιο δρώμενο των Κωδωνοφόρων της Ανατολικής Μακεδονίας.

Το project διακρίθηκε στον διαγωνισμό Τravel Protographer of the Year (TPOPY).

Η έκθεση ξεκινά στις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 10:00 – 22:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ποιος είναι ο Νίκος Βαβδινούδης

«Εργάζεται ως φωτογράφος στην Θεσσαλονίκη από το 1992. Εξειδικεύεται στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, στο πορτραίτο και στην φωτογραφία τροφίμων.

Συνεργάζεται με μουσεία, κατασκευαστικές και εκδοτικές εταιρίες, αρχιτεκτονικά γραφεία, βιομηχανίες και ξενοδοχεία. Από το 1999 διατηρεί το www.studiovd.gr με τον Χρήστο Δημητρίου.

Έργα του έχουν βραβευθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στον διαγωνισμό του travel photographer of the year οι φωτογραφίες από το project «Πρόσωπα + Προσωπεία» διακρίθηκαν στην κατηγορία People & Cultures Portfolio - TRIBES ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Φωτογραφίες του Βαβδινούδη είχαν εκτεθεί στο Royal Geographical Society στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2015.

Συνεργάστηκε με το FLUX Laboratory στο πλαίσιο των 100 χρόνων του κινήματος DADA παρουσιάζοντας για πρώτη φορά σε ελβετικό κοινό την σειρά “Faces + Masks” στη Ζυρίχη τον

Γενάρη του 2016 και τον Απρίλιο στη Γενεύη. Η έκθεση ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Μάλτα και τον Νοέμβριο στο Πεκίνο.

Η έκθεση «Κωδωνοφόροι» παρουσιάστηκε στην Μελβούρνη τον Φεβρουάριο 2017 μέσω του ελληνικού μουσείου της Μελβουρνης στα πλαίσια του Virgin Australia Melbourne Fashion Festival.

Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφικού έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News