Η σχολή Κοινωνικών Επιστημών έγινε 30 ετών & εξέδωσε ένα συλλογικό τόμο

Πολιτισμός
Η σχολή Κοινωνικών Επιστημών έγινε 30 ετών & εξέδωσε ένα συλλογικό τόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιστήμονες που κατάρτισαν τον τόμο έφεραν στο προσκήνιο λύσεις σε προβλήματα

Στο φοιτητικό πολιτιστικό κέντρο «ΞΕΝΙΑ» στο Ρέθυμνο, ξεδιπλώθηκαν στιγμές από την 30χρονη πλέον πορεία της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή τον συλλογικό τόμο που εκδόθηκε, ως απότοκος του συνεδρίου για την Κρήτη στον 21ο αιώνα.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις για το νησί βρήκαν επιστημονικές τοποθετήσεις και απαντήσεις, ως μια μορφή «ευχαριστώ» της πανεπιστημιακής κοινότητας προς τις τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νησιού.

Οι επιστήμονες που κατάρτισαν τον τόμο δεν παρέμειναν στις προτάσεις-διαπιστώσεις, αλλά έφεραν στο προσκήνιο προτάσεις-λύσεις, προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί.

Είναι η πρώτη συλλογική προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κρήτης προς το νησί που γίνεται με τόσο επιστημονικό και εμπεριστατωμένο τρόπο, ως μια μορφή παρακαταθήκης και προς τους νέους επιστήμονες του ακαδημαϊκού ιδρύματος, να βρουν ένα γόνιμο βήμα ερευνητικής εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρχονται στην επιφάνεια, μέσα από αυτόν τον τόμο, όχι μεν μόνο τα προβλήματα και οι τοποθετήσεις των επιστημόνων επί αυτών, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου που είναι καταρχάς, οι ίδιοι οι άνθρωποί του, συμβολίζοντας δε και την ίδια την πολύχρονη ιστορία της σχολής κοινωνικών επιστημών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News