Πολιτισμός

Ρεσιτάλ με τσέλο και κρητική λύρα από τον Γιώργο Καλούδη

Στην UNESCO θα βρεθεί με το ρεσιτάλ «Innovating Tradition»

Το ρεσιτάλ «Innovating Tradition» του Γιώργου Καλούδη (τσέλο, 4-χορδη κρητική λύρα) παρουσιάζεται την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 20:00 στο κεντρικό auditorium της UNESCO στο Παρίσι.

Πρόκειται για το ρεσιτάλ με το οποίο άνοιξε μετά από 17 αιώνες «σιωπής» το Αρχαίο Θέατρο Απτέρας στις 6 Αυγούστου 2017 και παρουσιάστηκε, επίσης, στις 23 Ιουνίου 2018 στη Νεκρόπολη Ελεύθερνας και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 21 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα – Ελεύθερνα – Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη…

Τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, ο Γιώργος Καλούδης προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στο αγαπημένο του όργανο, την κρητική λύρα, προσθέτοντας μια τέταρτη χορδή.

Έτσι μπόρεσε να συμπεριλάβει την τετράχορδη κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του.

Μετά από δώδεκα χρόνια έρευνας και μελέτης, το 2016 ηχογράφησε τις Σουίτες του J. S. Bach για σόλο τσέλο, στην κλασική τετράχορδη κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: efacha@culture.gr | arts.spontanes.evenements@gmail.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια