default-image

Τι γίνεται με την αναγέννηση της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο;

Πολιτισμός
Τι γίνεται με την αναγέννηση της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,19 Απρ 2019, 17:00
Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη
Όλα τα νεότερα σ' ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο που αφορά άμεσα την Κρήτη

Το 1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Η Αναγέννηση της Καλλιέργειας της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο» θα πραγματοποιηθεί στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 17:00, στην αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10.00 – 20.00. Στο τέλος του συνεδρίου προγραμματίζεται συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, στην οποία θα παρίστανται εκπρόσωποι φορέων, καλλιεργητών, μεταποιητών και επιστημόνων.

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς προκειμένου να παρουσιαστούν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, σχετικά με:

1. Τη διατροφική αξία του χαρουπιού.

2. Τις φαρμακευτικές ιδιότητες του χαρουπιού.

3. Την ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας της Χαρουπιάς.

4. Την καλλιέργεια της χαρουπιάς ως εναλλακτικής επιλογής εν όψει της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

5. Τη δυνατότητα παραγωγής νέων καινοτόμων προϊόντων στο μέλλον.

6. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία Δικτύου με φορείς από τις παραπάνω χώρες όσον αφορά στην Έρευνα, την Καλλιέργεια, την Παραγωγή και αργότερα και τον Τουρισμό, με χάραξη πάνω στους “Δρόμους του Χαρουπιού” στη Μεσόγειο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Απομόνωσης, Ανάλυσης & Σύνθεσης Φυσικών Προϊόντων).

Συνδιοργανώνεται με την Π.Ε.Δ. Κρήτης και στηρίζεται από το Δήμο Ηρακλείου.

Γίνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News