Πολιτισμός

Κουρά ρασοφορίας για τον Ρωμανό μοναχό στο Μυλοπόταμο

Η κουρά πραγματοποιήθηκε στο Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χαλέπα Μυλοποτάμου

Το απόγευμα της Πέμπτης 4ης Απριλίου 2019, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου.

Στο τέλος του Μεγάλου Αποδείπνου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως και αιτήματος του Ηγουμένου, Παν. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, και των λοιπών μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου, ο Επίσκοπός μας τέλεσε την κουρά ρασοφορίας του δοκίμου της Μονής Γεωργίου, καταγομένου από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Παλαιστίνης, δίδοντας σε αυτόν το όνομα Ρωμανός.

Συγχαίροντας τον νέο Μοναχό Ρωμανό και ευχόμενος σε αυτόν να είναι άξιος και στερεωμένος στο δόλιχο της μοναχικής πολιτείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος συνέδεσε το μοναχικό όνομα που έλαβε και με το δεύτερο κλίτος του Καθολικού της Μονής, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού, αφού, όπως είναι γνωστό, ο Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός είναι ο περίφημος ποιητής του Κοντακίου των Χριστουγέννων «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει...».

Στο συναξάριο του Οσίου αναφέρεται ότι, αν και είχε μέτρια θύραθεν παιδεία, κατέστη ο μέγιστος ποιητής της Εκκλησίας μας, λαμβάνοντας από την Κυρία Θεοτόκο το χάρισμά του αυτό σε μία ακολουθία της Εορτής των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Ακολουθία παρέστησαν Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και πολλοί πιστοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια