Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Σαβουάρ Βιβρ»: Ένα ζευγάρι παραδίδει ανορθόδοξο μάθημα ευπρέπειας

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, 9:00 μμ, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Πώς ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει το μυστήριο της ζωής και του θανάτου;

Μια παράσταση για τους κανόνες της ζωής, το «Σαβουάρ Βιβρ» παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα ΑΙΘΗΡ του Jean-Luc Lagarce.

Το έργο ανεβαίνει τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου εμπνευσμένο από το έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία».

Ένα ζευγάρι, με όλη την κοσμική γνώση στα χέρια του, μας περιγράφει ένα εγγυημένο σχέδιο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς από την ώρα της γέννησής του και σε κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή της ζωής, έτσι ώστε να μην αφήσει τους φόβους του να τον κυριεύσουν, πράγμα καταστροφικό για τον ίδιο και τους γύρω του.

Είναι, όμως, ικανό ένα πρωτόκολλο κανόνων κι εθιμοτυπιών να μας διαφυλάξει από τις δυσκολίες της ζωής; Μπορούν όλες αυτές οι τελετουργίες που διέπουν την κοινωνική μας ζωή να μας προστατεύσουν από τις αγωνίες μας ή μήπως αποτελούν ένα εύρημα διαφυγής από ό,τι μας φέρνει σε πραγματική αμηχανία;

Μέσα από την επιλογή έντονης φόρμας και την εναλλαγή ρόλων και διαθέσεων, ένας άντρας και μια γυναίκα παραδίδουν ένα ανορθόδοξο μάθημα ευπρέπειας που καταλήγει σε μία σειρά αποκαλύψεων για την ανεξέλεγκτη φύση που όλοι κρύβουμε.

Μία ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το τέρας εντός του και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κώστας Κατσουλάρης
Σύλληψη-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ροκαδάκη
Ερμηνεία: Χριστίνα Ροκαδάκη, Ιάσων Bitter
Σκηνικά- Κοστούμια: Βασιλική Σουρρή
Επιμέλεια Κίνησης: Νίκος Καλύβας
Πρωτότυπη Μουσική: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες: Ευτυχία Φρατζεσκάκη
Είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 7 ευρώ

Σχόλια