Ποιος είναι ο δράστης του «τραυματισμού» της «Σπασμένης Στάμνας»;

Πολιτισμός
Ποιος είναι ο δράστης του «τραυματισμού» της «Σπασμένης Στάμνας»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Δευτέρα,08 Απρ 2019, 21:30
Σπίτι του Πολιτισμού, Ρέθυμνο
Ευχάριστη, λαϊκή κωμωδία που διαδραματίζεται στο 1800

Σ’ ένα χωριό, στο μακρινό παρελθόν του 1800, μία «Σπασμένη Στάμνα» αναζητά τον δράστη του «τραυματισμού» της και την αποκατάσταση της Αλήθειας.

Στο σύγχρονο Ρέθυμνο ένα χωριό μια ανάσα από το Ρέθυμνο, ουσιαστικά ο Σταυρωμένος στα ανατολικά προάστια της πόλης και ο δραστήριος πολιτιστικός του σύλλογος, ανεβάζουν την παράσταση.

Μετά τις παραστάσεις στο 5ο Αρσάνειο γυμνάσιο Σφακακίου, θα ακολουθήσουν δύο παραστάσεις στις 8 και 9 Απριλίου στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Μια γρήγορη, ευχάριστη, λαϊκή κωμωδία με προεκτάσεις, ανεβάζει η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου.

Η «Σπασμένη Στάμνα» είναι η αφορμή για να αναδειχθούν ζητήματα διαφθοράς της δικαιοσύνης πριν... 200 χρόνια, σε ένα έργο διαχρονικό που ακόμα και σήμερα επικοινωνεί σημαντικά μηνύματα στο κοινό.

Ένα έργο με απαιτήσεις για τους ηθοποιούς του ερασιτεχνικού θιάσου, που όμως ανταπεξέρχονται επάξια στις ερμηνείες τους. Είχαν ξεκινήσει εξάλλου τις πρόβες από τον Οκτώβρη και ήρθε πια η ώρα το έργο να παρουσιαστεί στο κοινό.

Χρόνο με τον χρόνο η χημεία του καταξιωμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη, Βαγγέλη Λιοδάκη, με την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου κατακτά νέα ύψη μέσα από την επαφή και την εμπειρία. Έτσι, και η μεν πρωτόγνωρη κάθε φορά διαδικασία της επαφής με ένα έργο, αποφέρει δε, ένα ολοένα αρτιότερο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News