Καθηλώνει το Camp X-Ray στο Αττικόν

Πολιτισμός
Καθηλώνει το Camp X-Ray στο Αττικόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Πέμπτη,04 Απρ 2019, 22:00
Αττικόν
Τι συμβαίνει όταν μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει να υπηρετήσει στο στρατό;

Το καθηλωτικό Camp X-Ray προβάλλεται την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στις 10 μ.μ. στο Αττικόν, από τη Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που αποφασίζει να υπηρετήσει την πατρίδα της στον στρατό. Όμως, αντί να μεταφερθεί στο Ιράκ όπου επιθυμούσε, καταλήγει δεσμοφύλακας στο Γκουαντάναμο. Εκεί, η νεαρή στρατιώτης αναπτύσσει μία ιδιόμορφη φιλία με έναν κρατούμενο. Η ταινία ξεχώρισε στο Φεστιβάλ του Sundance, όπου είχε προταθεί για το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ιδιαίτερα για τις δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

«Η ταινία μας υπενθυμίζει ένα σοβαρό θέμα, αλλά δεν παίρνει θέση. Νομίζω ότι είναι μια πολύ αυστηρή, αντικειμενική θεώρηση του τι ξέρουμε γι’ αυτό το μέρος. Σίγουρα δεν προσφέρει απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Αλλά θέτει τα ερωτήματα. Αφορά κυρίως δύο ανθρώπους που περνούν μέσα από αυτόν τον περίπλοκο, αρκετά δύσκολο χώρο.»

Κρίστεν Στιούαρτ

«Είναι μια ταινία που μιλάει για το πώς πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλο, να μιλάμε και να συζητάμε τις ιστορίες που έχει ο καθένας μας. Μου αρέσει πολύ, γιατί δείχνει την αξία της φιλίας και πώς να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Αυτό είναι που συμβαίνει ανάμεσα σε μένα και την Κρίστεν Στιούαρτ στο φιλμ.»

Πεϊμάν Μοαντί

Camp X-Ray

Σκηνοθεσία/Direction: Peter Sattler

Χώρα Παραγωγής/Country: Η.Π.Α / USA

Διάρκεια/Duration: 117'

Έτος Παραγωγής/Year: 2014

Γλώσσα/Language: Αγγλικά / English

Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά / Greek

Είσοδος: 5 ευρώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News