Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»: Τι γίνεται μετά το πλιάτσικο από φωνακλούδες νοικοκυρές;

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, 9:30 μμ, Θέατρο Κάτω

Συναρπάζει το υποχθόνιο χιούμορ του νομπελίστα Ντάριο Φο

Με μεγάλη θέρμη το κοινό του Ηρακλείου αγκάλιασε την κωμωδία «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του νομπελίστα Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία του Πάνου Ιωαννίδη.

Έτσι λοιπόν, το θεατρικό έργο επιστρέφει με δύο συν δύο ακόμα παραστάσεις την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου καθώς και την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου στις 21:30 μ.μ.

Υπόθεση

Μια επανάσταση που δεν υπακούει στα κλασικά χρώματα, καθώς επιδιώκει πρωτίστως να είναι μία επανάσταση προσωπική. Η σκηνή είναι ένα μιλανέζικο διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970.

Αφορμή της αφήγησης ένα πλιάτσικο στο σούπερ μάρκετ από φωνακλούδες μεσογειακές νοικοκυρές. Ένας σύζυγος που θέλει το εργατικό του κούτελο καθαρό. Μία παράδοξη εγκυμοσύνη υπό την καθοδήγηση της Αγίας Ευλαλίας.

Ένας αστυνομικός και ένας καραμπινιέρος που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Ένας κοινωνικά σκεπτόμενος εργάτης, ο μόνος -ίσως- σοβαρός, εξ ου και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ένας γέρος ορισμός της παράνοιας –η φιλοσοφία της τρέλας. Όλοι μαζί συνθέτουν το φόντο μιας σύγχρονης, κι εντελώς ελληνικής, Commedia dell' arte.

Μία ομάδα ικανών ηθοποιών ερμηνεύουν γελώντας, και σπάνια κλαίγοντας, την παθογένεια της κοινωνίας και δονούνται από το γκροτέσκο της γραφής του Φο μεταγγίζοντάς το ατόφιο κι ακέραιο στο κοινό.

Tip! Στο χθόνιο Θέατρο Κάτω βιώνεται το υποχθόνιο χιούμορ του Ντάριο Φο!

Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης

Ερμηνεία: Χρήστος Συρμακέζης

Βάλια Παπαδάκη

Ελένη Στρατάκη

Μενέλαος Γαλανάκης

Φίλιππος Μωραΐτης

Σκηνογραφία: Σοφία Καρακάση

Μουσική: Σταύρος Μπρέσσης

Παραγωγή: Θέατρο ΚΑΤΩ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987107922

Είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια