Πολιτισμός

«Ερωτόκριτος»: «Τεράστια τιμή από την Κρήτη» για τον Δημήτρη Μαραμή

«Τεράστια τιμή από την Κρήτη», για τον Δημήτρη Μαραμή, δημιουργό της εμβληματικής παράστασης «Ερωτόκριτος», έργο που συνέθεσε το 2017 και ανέβηκε στο Ηράκλειο την Κυριακή

Την Κυριακή ήταν η επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με την παρουσίαση από την Εθνική Λυρική Σκηνή, της εμβληματικής παράστασης «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή με οργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Η παράσταση που είναι βασισμένη στο πρωτότυπο αναγεννησιακό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου αποτελεί μία μελοποίηση του Ερωτόκριτου στη φόρμα μουσικού θεάτρου και συνδυάζει στοιχεία από τζαζ και μπλουζ με την Κρητική μουσική παράδοση.

Ο δημιουργός κ. Δημήτρης Μαραμής έγραψε για την παράσταση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Είναι πολλοί οι άνθρωποι που πιστεύουν ακλόνητα στον «Ερωτόκριτο» που συνέθεσα το 2017 και πασχίζουν να ανεβαίνει το κρητικό έργο ξανά και ξανά.

Εγκαινιάζεται στο Ηράκλειο το «Έτος Ερωτόκριτος 2019» με το ομώνυμο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ που έγραψα πριν δύο χρόνια και σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος ως ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, χρηματοδότηση του Ι.Σ. Νιάρχος.

Στο κρητικό έργο συμμετέχει πλειάδα ταλαντούχων ανθρώπων που χωρίς αυτούς δεν θα φτάναμε ποτέ στο επιθυμητό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Με πρώτον τον Ερωτόκριτο: Θοδωρή Βουτσικάκη.

Τεράστια τιμή από την Κρήτη. Τεράστια τιμή από την περιφέρεια Κρήτης που φέρνει το έργο: Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού κ. Κώστα Φασουλάκη.

Όταν οι πολιτικοί επενδύουν στον πολιτισμό και στο νέο δεν είναι απλά πολιτικοί αλλά κάτι παραπάνω από αυτό. Τέλος, χωρίς την οργάνωση παραγωγής Τεχνότροπον της Έλλης Ρουμπέν δεν θα φτάναμε έως εδώ. Σας ευχαριστώ όλους!».

Σχόλια