Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Τάνγκο της Κρήτης «μάγεψε» τους Αργεντίνους!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ανταπόκριση από το μακρινό Μπουένος Άιρες – Οι Κρήτες μάγεψαν την Αργεντινή, τη «μητέρα» του tango!

Το διεθνές φεστιβάλ Τάνγκο της Κρήτης “A los Amigos” ξεχώρισε στην τελετή απονομής PREMIOS TANGO 2019 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Abasto Hotel του Μπουένος Άιρες.

Στην τελετή απονομής βραβεύτηκαν 17 κατηγορίες καλλιτεχνών που επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις τη χρονιά που μας πέρασε, ανάμεσά τους ξεχώρισε η «δική μας» διοργάνωση ” και φυσικά η υπεύθυνη της διοργάνωσης Σοφία Γαλανάκη ήταν προτεινόμενοι στις κατηγορίες «ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» & «ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ».

Την τριάδα συμπλήρωναν το CITA (Congreso Internacional de Tango Argentino, Buenos Aires), το πρώτο χρονολογικά (φέτος έκλεισε τα 21 χρόνια) και μεγαλύτερο σε μέγεθος φεστιβάλ παγκοσμίως, το οποίο και απέσπασε τελικά το βραβείο για το 2018 και το φεστιβάλ της Κατάνια (που επίσης μετρά 20 χρόνια ζωής).

Το να βρεθεί ένα κρητικό φεστιβάλ σε μια τέτοια τριάδα αποτελεί από μόνο του μια μεγάλη διάκριση! Και όπως λένε στα Όσκαρ: «το να είσαι προτεινόμενος είναι ήδη νίκη»!

Η διοργανώτρια Σ. Γαλανάκη με μέλη της οργανωτικής επιτροπής ταξίδεψαν ως το Μπουένος Άιρες για να παρεβρεθούν στην τελετή και να συμμετέχουν στο φεστιβάλ CITA που ακολούθησε. Μια μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη διάκριση για το τάνγκο της Κρήτης και όχι μόνο, που ανύψωσε μια ελληνική διοργάνωση σε πρωτοφανή επίπεδα.

Τώρα η οργανωτική ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για να υποδεχτεί τους φετινούς καλεσμένους της. Η προσέλευση αναμένεται και πάλι μεγαλειώδης (πέρυσι μόνο συμμετείχαν στο φεστιβάλ χορευτές από 35 χώρες), ενώ ένα παγκόσμιο δίκτυο «πρεσβευτών» από την Αμερική ως την Ιαπωνία προωθεί ήδη στις τοπικές κοινότητες του εξωτερικού το πνεύμα του Φεστιβάλ του Ρεθύμνου.

Μια μεγάλη, διεθνής γιορτή ετοιμάζεται και φέτος στο Ρέθυμνο και λέγεται A los Amigos!

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης από την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.a-los-amigos.com.

Σχόλια