Παιδιά μαθαίνουν την αξία των βιβλίων στα ειδικά προγράμματα της Βικελαίας

Πολιτισμός
Παιδιά μαθαίνουν την αξία των βιβλίων στα ειδικά προγράμματα της Βικελαίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή μας ένα βιβλίο: με τα φύλλα του να μας μιλούν και τις λέξεις του να μας γοητεύουν

Εβδομάδα εκδηλώσεων με προγράμματα απευθυνόμενα σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στο πλαίσιο αυτών προσκαλεί την εκπαιδευτικό – μουσειολόγο Αλεξάνδρα Μαραβέλια, ως υπεύθυνη του Exploration Children’s Museum, να παρουσιάσει το πρόγραμμα: «Βιβλίο: Τα φύλλα που μιλάνε», ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού:

Διάρκεια προγράμματος 90’,

Μέγιστος αριθμός παιδιών 30,

Χωρίς κόστος συμμετοχής

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η Βικελαία γιορτάζει και φέτος, στις 2 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, της οποίας το φετινό μήνυμα Κύκλου Παιδικού Βιβλίου (iBbY) έρχεται από τη Λιθουανία και τον εικονογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Kestutis Kasparavicius.

«Τα βιβλία μας βοηθάνε να χαμηλώσουμε τους ρυθμούς μας» λέει ο συγγραφέας. Το σύμπαν ενός βιβλίου μπερδεύει όμορφα την πραγματικότητα με τη φαντασία. Και με τα βιβλία συμβαίνει άλλο ένα θαύμα: τα ίδια τα βιβλία «διαβάζουν» εμάς τους αναγνώστες. Ένα παιδί ή ένας ενήλικας που διαβάζει είναι πολύ πιο ενδιαφέρων άνθρωπος από κάποιον που κάνει συνεχώς αγώνα με ένα ρολόι επειδή βιάζεται, αποτυγχάνοντας να προσέξει πολλά από αυτά που υπάρχουν γύρω του».

Και ο συγγραφέας καταλήγει με μια ευχή που είναι και δική μας: «Μακάρι να υπάρχουν ενδιαφέροντα βιβλία για αναγνώστες, αλλά και ενδιαφέροντες αναγνώστες για βιβλία».

Πληροφορίες: Κατερίνα Φραγκάκη Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Β.Δ.Β.».

Τηλ. επικοινωνίας 2813409711, Email: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News