Πολιτισμός

Μαλλιώτικο καρναβάλι: Καλές αναμνήσεις και μία μεγάλη υπόσχεση

Μία άψογη διοργάνωση που τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι

Το Μαλιώτικο Καρναβάλι 2019 έφτασε στο τέλος του αλλά μας αφήνει με πολύ καλές αναμνήσεις αλλά και μια μεγάλη υπόσχεση, ότι το 2020 θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα καλύτερο και με πιο πολύ κέφι και διασκέδαση!

Πάνω από δύο χιλιάδες καρναβαλιστές σε δεκαοχτώ ομάδες με είκοσι πέντε άρματα ξεχύθηκαν στην κεντρική λεωφόρο των Μαλίων και την ξεχείλισαν με ζωντάνια, χρώμα, κέφι, χορό και νιάτα!

Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο συμμετέχοντα, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν ένα άρτιο, χάρμα ιδέσθαι θέαμα ακόμα και για τον πιο απαιτητικό θεατή. Και δεν ήταν και λίγοι οι θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και το χειροκρότημά τους την υπέροχη αυτή προσπάθεια.

Υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση από κοντά, ήρθε σε επαφή με αυτό το έντονα πολύχρωμο και χαρούμενο συνονθύλευμα ανθρώπων και αρμάτων. 

Οι στολές ήταν στο σύνολο τους καλοφτιαγμένες, με πολύ φαντασία, κάποιες από αυτές ικανές για αρκετό γέλιο, και σε όλα τα χρώματα.

Τα άρματα ήταν πραγματικά μοναδικά, με απίστευτη φαντασία και ευρηματικότητα, καταδεικνύουν τις τεράστιες ικανότητες και δεξιότητες των δημιουργών τους, με τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια και απόλυτα εναρμονισμένα με το θέμα της κάθε ομάδας.

Να σημειωθούν και τα αξεσουάρ, βοηθήματα ή προσθετικά στις στολές και τα άρματα που δείχνουν επίσης τη φαντασία και την ευρηματικότητα των καρναβαλιστών πχ Πιγκουίνος σε σανίδα του Σκέιτ.

Οι παρουσιάστριες Σοφία Βογιατζάκη και Γεωργία Χέλμη έδωσαν τη δική τους μοναδική νότα με τα εύστοχα, γεμάτα χιούμορ σχόλια, έγιναν ένα με τους καρναβαλιστές και συνέβαλαν στο να είναι το καρναβάλι του 2019 ίσως το καλύτερο που έχουν διοργανώσει τα Μάλια ποτέ…

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαλιώτικου Καρναβαλιού, πολλοί άνθρωποι έδωσαν την ψυχή τους για να οργανωθεί και να υλοποιηθεί αυτό το απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα. Σε αυτούς αξίζουν τα μπράβο και οι ευχαριστίες.

Στη Νεολαία των Μαλίων και τις οικογένειές τους που στηρίζουν τόσα χρόνια το Μαλιώτικο Καρναβάλι με κάθε τρόπο.

Τους αρχηγούς και υπαρχηγούς αλλά και όλα τα μέλη των ομάδων, που αφιέρωσαν πολλές ώρες από το χρόνο τους και μετέδωσαν το κέφι και τη χαρά στους παρευρισκόμενους. Η δική τους συμβολή είναι αυτή που κάνει αυτή τη διοργάνωση να ξεχωρίζει.  Γι’ αυτούς άλλωστε γίνεται η Παρέλαση…

Τους δημιουργούς των στολών που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Την κ. Αγνή Στασινού που έφτιαξε αυτά τα υπέροχα άρματα και βοήθησε σημαντικά στην αναβάθμιση του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.

Το μεγάλο χορηγό Μπύρα ΑΛΦΑ καθώς και όλους τους χορηγούς και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που βοήθησαν και στήριξαν το Μαλιώτικο Καρναβάλι, είτε οικονομικά είτε υλικά.

Την Ομάδα των Αντικρουστών Τυμπάνων που έδωσαν ρυθμό και κέφι τόσο την Τσικνοπέμπτη όσο και στην Παρέλαση.

Το Δήμαρχο κ. Μαστοράκη Γιάννη και το Δήμο Χερσονήσου που στήριξε μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης την προσπάθεια.

Τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη Σταύρο και την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάληψη της ευθύνης της συνδιοργάνωσης του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.

Τους τεχνικούς που έδωσαν ζωή, εικόνα και ήχο, καθ’ όλη τη διάρκεια των καρναβάλικών εκδηλώσεων.

Τα τηλεοπτικά κανάλια, τον όμιλο Κρήτη TV ως χορηγό επικοινωνίας,  τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και τα διαδικτυακά μέσα που πρόβαλαν το Μαλιώτικο Καρναβάλι.

Την κ. Εύα Πετράκη που μας παραχώρησε τον επαγγελματικό της χώρο ώστε να στεγάσουμε το Γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ένα ευχαριστώ σε όλους τους θεατές, τόσο τους ντόπιους αλλά και όλους εκείνους που ήρθαν από μακριά, και δεν ήταν και λίγοι.

Τέλος, όλους τους εθελοντές εκτός Επιτροπής και τους αφανείς ήρωες που μας βοήθησαν στην επίλυση όλων των θεμάτων και αναγκών που παρουσιάστηκαν κατά την οργάνωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Να είμαστε όλοι καλά του χρόνου 1 Μαρτίου 2020 να μαζευτούμε πάλι εμείς, όλοι εσείς κι άλλοι πολλοί ακόμα! Βάζουμε την οργάνωση, τη φαντασία, την τρέλα και το κέφι… Βάζετε τη διάθεση;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια