Λαμπρή παρουσίαση για το νέο βιβλίο του Κ. Καρπόζηλου

Πολιτισμός
Λαμπρή παρουσίαση για το νέο βιβλίο του Κ. Καρπόζηλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με αφορμή το νέο του βιβλίο, παρέθεσε στο Ρέθυμνο ο Κωστής Καρπόζηλος στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών

Ο συγγραφέας ακολουθεί τη δράση Ελλήνων κομμουνιστών που βρέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση του '30 για να γίνουν καλοί επαναστάτες. Ένα βιβλίο που προσεγγίζει διεθνιστικά την αριστερά και που υπογραμμίζει την απόσταση από το προσδοκώμενο και τη διάψευσή του.

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε μετά από καιρό ο Κωστής Καρπόζηλος για να παραθέσει ομιλία στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, με θέμα "Κατασκευάζοντας Επαναστάτες: Έλληνες κομμουνιστές στη Σοβιετική Ένωση" και με αφορμή το νέο του βιβλίο. Αυτό που τόνισε ο συγγραφέας, είναι η δική του διεθνιστική προσέγγιση της αριστεράς, μακριά από τον απομονωτισμό. Μια αριστερά που ενέχει μειονότητες, πρόσφυγες, πολιτικούς πρόσφυγες, εκπατρισμένους διανοούμενους και διασπορικές κοινότητες.

Τι διαμορφώνει όμως έναν επαναστάτη; Οι ανάγκες μιας κοινωνίας; Το ίδιον του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του; Ο Κωστής Καρπόζηλος παρακολουθεί τους Έλληνες κομμουνιστές τις δεκαετίας του '30 που έφτασαν στη Σοβιετική Ένωση για να γίνουν καλοί επαναστάτες.

Ένα βιβλίο που φέρνει το αναγνωστικό κοινό σε επαφή με το ιστορικά απρόβλεπτο, αναδεικνύοντας την απόσταση από το προσδοκώμενο και τη διάψευσή του. Μαθήματα ιστορίας μέσα από την αριστερά σε ένα διεθνές πλαίσιο και αντίληψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News