Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Όλο Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία»: Στα Χανιά το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 9:15 μμ, Βενιζέλειο Ωδείο

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν “μετακομίζει” στα Χανιά με το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε “Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία”, στο Βενιζέλειο Ωδείο, την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 9:15 το βράδυ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Θέατρο Τέχνης, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, πιστό στο στίγμα του, στους στόχους του και στην αισθητική του πορεία, αποφάσισε την περίοδο 2018-2019 να παρουσιάσει μια από τις παραγωγές του στο “εκτός των τειχών” κοινό των Χανίων.

Πρόκειται για το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε “Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία”, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη».

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο “πολιτισμένο” κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέγερση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυρο-αδύναμο φύλο ανά τους αιώνες... Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί...

Είναι ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον “πολιτισμένο” κόσμο.

Παίζουν: “Μια γυναίκα μόνη” (Τζένη Κόλλια), “Η μαμά-φρικιό” (Γιάννα Μαλακατέ) και “Έχουμε όλες την ίδια ιστορία” (Ράνια Παπαδάκου).

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 ευρώ το κανονικό (12 ευρώ προπώληση) και 10 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ.

Σχόλια