Θεατρικά σεμινάρια με ελεύθερη συμμετοχή στο Ηράκλειο!

Πολιτισμός
Θεατρικά σεμινάρια με ελεύθερη συμμετοχή στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2019 - Αναλυτικό πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους

Ξεκινούν την Τρίτη 12 Μαρτίου τα Θεατρικά Σεμινάρια των «Πολιτιστικών Αγώνων 2019» που θα πραγματοποιηθούν έως τις 21 Μαρτίου, στο Θεατρικό Σταθμό, από τις 18:00 έως 21:00 με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.

Τους «Πολιτιστικούς Αγώνες» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ μέσω του γραφείου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κ. Γιώργου Αντωνάκη.

Το πρώτο Διήμερο Σεμινάριο (12 και 13 Μαρτίου) έχει θέμα «Από την κατασκευή της κούκλας στην παράσταση. Ποιητική διάσταση του Κουκλοθεάτρου» και εισηγητή τον Κουκλοπαίχτη κ. Τάκη Σαρρή.

Το βιογραφικό του κουκλοπαίχτη Τάκη Σαρρή είναι ταυτισμένο με την δημιουργία και τις δράσεις του «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ» που δημιούργησε με την γυναίκα του κουκλοπαίκτρια Μίνα Σαρρή το 1978. . Από την δημιουργία του και μέχρι σήμερα, το «Θ.Τ.Κ.» λειτούργησε χωρίς διαλείμματα προσπαθώντας να δώσει μιαν άλλη πνοή στα κουκλοθεατρικά δρώμενα της χώρας.

Μέχρι τότε κυριαρχούσε ο διδακτισμός στο κουκλοθέατρο, ενώ το «Θέατρο της κούκλας» έκανε την παράσταση πεδίο έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, χώρο αισθητικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Το «Θέατρο της Κούκλας» δημιούργησε σημαντικές παραστάσεις με διάφορα είδη κουκλών, δίδαξε την τέχνη της Κούκλας με σειρά μαθημάτων, πήρε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες, εκθέσεις, φεστιβάλ, και ακόμα ανέλαβε και οργάνωσε με επιτυχία δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα με την συμμετοχή ξένων θιάσων και σημαντικών προσωπικοτήτων του Κουκλοθεατρικού χώρου.

Τα τελευταία χρόνια το « έατρο της Κούκλας» δίνει παραστάσεις κυρίως για παιδιά και σχολεία στο μικρό κουκλίστικο θεατράκι του, που βρίσκεται στην οδό Ψαρουδάκη 34, στα Κάτω Πατήσια, στην Αθήνα.

Την πολύχρονη διαδρομή του «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ» οι άνθρωποι που δούλεψαν και έδωσαν την Ψυχή τους γι ’αυτήν την ονομάτισαν «Ονειρικά ταξίδια». Εικόνες και σταθμοί των «Ονειρικών Ταξιδιών» αποτελούν οι παραστάσεις κατά κύριο λόγο καθώς και οι άλλες κουκλοθεατρικές δραστηριότητες της ομάδας.

Εφέτος το «Θέατρο της Κούκλας» συμπληρώνει 41 χρόνια κουκλοθεατρικής δραστηριότητας και συνεχίζει κόντρα στις δυσκολίες των καιρών να παλεύει για να προσφέρει ποιοτικό κουκλοθέατρο. Τα «Ονειρικά ταξίδια» συνεχίζονται.

Στην προσωπική του διαδρομή ο Τάκης Σαρρής σπούδασε γεωπόνος, σπούδασε υποκριτική και έπαιξε σαν ηθοποιός και τέλος έγινε αυτοδίδακτος κουκλοπαίχτης. Η ιδιότητα του κουκλοπαίχτη τον εκφράζει πλήρως.

Το θέμα που θα διαπραγματευτεί στην παρουσίαση–διάλεξη-παράσταση ο Τάκης Σαρρής έχει τίτλο: «Από την κατασκευή της κούκλας στην παράσταση, η ποιητική διάσταση του κουκλοθέατρου».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  - ΩΡΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ - ΘΕΜΑ

ΤΡΙΤΗ 12, ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13,  ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 18:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

ΤΑΚΗΣ ΣΑΡΡΗΣ- Κουκλοπαίχτης

«Από την κατασκευή της κούκλας στην παράσταση. Η ποιητική διάσταση του κουκλοθέατρου.»

ΠΕΜΠΤΗ 14,  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15,  ΜΑΡΤΙΟΥ

18:00 – 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Simon Von Oppeln Bronikowski – Ηθοποιός, Φωτογράφος       

 Anna Patricia Marioli    - Ηθοποιός, Μουσικός

                                                                            

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ                                                                     ΔΡΑΣΗ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 16

ΚΥΡΙΑΚΗ 17, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 18:00 – 21:00

                    Είσοδος Ελεύθερη

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ- Σκηνοθέτης

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 18,  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 19,  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20,  ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 18:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

ΑΝΝΑ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗ

Σκηνογράφος – ενδυματολόγος

ΘΕΜΑ                                                                                     «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ                                            ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

ΠΕΜΠΤΗ 21,  ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 18:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

«ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News