Καρναβάλι στο Αρκαλοχώρι: Τρελό ξεφάντωμα στη μεγάλη παρέλαση

Πολιτισμός
Καρναβάλι στο Αρκαλοχώρι: Τρελό ξεφάντωμα στη μεγάλη παρέλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα για τα κούλουμα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Χιλιάδες θεατές ξεφάντωσαν και φέτος με πολύ κέφι, ζωντάνια και αυθεντική χορευτική καρναβαλική διάθεση την Κυριακή στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι και πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι.

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος, μικροί και μεγάλοι δημότες αλλά και επισκέπτες κατέκλισαν από νωρίς του κεντρικούς δρόμους του Αρκαλοχωρίου. Συνολικά 18 άρματα και πεζοπόρα τμήματα με 1.200 καρναβαλιστές χειροκροτήθηκαν για τις ευρηματικές ιδέες με γερές δόσεις σάτιρας, ενώ όλοι μαζί χόρεψαν στο ρυθμό της μουσικής σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού.

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τους Γ. Γιοκαρίνη, Γ. Μηλιώκα, Λ. Παπαδόπουλο & Ν. Ζιώγαλα και μέσα σε ένα ξέφρενο γλέντι με τους καρναβαλιστές και τους παρευρισκόμενους να γίνονται ένα και να γιορτάζουν με την καλύτερη διάθεση

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης απέστειλε ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία των αποκριάτικων εκδηλώσεων τονίζοντας:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να διεξαχθούν με επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Στους εθελοντές κάθε ηλικίας στους Πολιτιστικούς συλλόγους, τον ΔΟΠΑΠ, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Εθελοντές Σαμαρείτες, την Ελληνική Αστυνομία, τους χορηγούς, τους φορείς, καθώς και την οργανωτική επιτροπή, που με μοναδικό κίνητρο το μεράκι και τη διασκέδαση όλων, κόπιασε για το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μια πραγματικά άψογη διοργάνωση. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δημότες και επισκέπτες που χωρίς αυτούς καμία εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατή. Καλή Σαρακοστή!».

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με τα «τσικνίσματα» ολοκληρώνονται, με τα κούλουμα να γιορτάζονται στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα με πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακά εδέσματα.

Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου

Η γιορτή των γερόντων - Τα παλέθια στο Διαβαϊδέ

Ώρα έναρξης 10:00

Ακόμα μια χρονιά αναβιώνουμε στο Διαβαϊδέ τη Γιορτή των Γερόντων στην παιδική χαρά του χωριού μας, το περίφημο αυτό έθιμο που συνεχίζει για πάνω από 30 χρόνια. Σας υποσχόμαστε πολλούς σαρακοστιανούς μεζέδες και πολύ - πολύ διασκέδαση!

6ο εργαστήρι χαρταετού και Κούλουμα στο Σμάρι

Πολιτιστικό Κέντρο. Ώρα έναρξης 10:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμαρίου θα διοργανώσει το 6ο εργαστήρι χαρταετού στο Πολιτιστικό Κέντρο Σμαρίου (με δωρεάν τα υλικά κατασκευής). Θα ακολουθήσουν τα κούλουμα με πολύ χορό και τραγούδι, ενώ θα προσφερθεί η παραδοσιακή φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα.

Κούλουμα στη Βόνη

Πλατεία Βόνης. Ώρα έναρξης 11:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόνης γιορτάζει τα κούλουμα με σαρακοστιανούς μεζέδες παρέα με το συγκρότημα του Μανώλη Στεφανάκη. Είσοδος ελεύθερη.

Κούλουμα στον Σκινιά

Δασάκι Αγίου Γεωργίου. Ώρα έναρξης 11:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά γιορτάζει τα κούλουμα με άφθονους σαρακοστιανούς μεζέδες και ζωντανή μουσική.

Κούλουμα στη Μαχαιρά

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου. Ώρα έναρξης 11:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράς γιορτάζει τα κούλουμα με πλούσιους σαρακοστιανούς μεζέδες και μουσική.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράς

Κούλουμα και απαλέθια στον Καραβάδω

Ώρα έναρξης 11:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβάδου, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει τα κούλουμα στην είσοδο του χωριού.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε τα κούλουμα με παραδοσιακούς σαρακοστιανούς μεζέδες, άφθονο κρασί και πάνω απ’ όλα να παίξουμε το παλιό παραδοσιακό παιχνίδι «απαλέθια».

Πέταγμα χαρταετού και κούλουμα στο Θραψανό

Ώρα έναρξης 12:00

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Θραψανού διοργανώνει πέταγμα χαρταετού στη λίμνη «Λιβάδες». Θα ακολουθήσουν τα καθιερωμένα κούλουμα με νηστίσιμα εδέσματα, χορό και τραγούδι!

Κούλουμα στη Ζήντα

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου. Ώρα έναρξης 12:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήντας γιορτάζει τα κούλουμα με πλούσιους σαρακοστιανούς μεζέδες και ζωντανή μουσική. Είσοδος ελεύθερη.

Κούλουμα στους Αποστόλους

Ώρα έναρξης 13:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων γιορτάζει τα κούλουμα με παραδοσιακούς μεζέδες και ζωντανή μουσική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News