Πολιτισμός

Μεγάλη προσέλευση και στη δεύτερη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ

Σπουδαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου είχε την ευκαιρία να απολαύσει το ηρακλειώτικο κοινό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και η δεύτερη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού», στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και πλήθους κόσμου, οι μουσικοί της Ορχήστρας και οι δυο Κρητικοί σολίστ Ζαχαρίας Σπυριδάκης (λύρα) και Θεόδωρος Κερκέζος (Σαξόφωνο), ερμήνευσαν έργα των Γιάννη Μαρκόπουλου (ο οποίος, μάλιστα, βρισκόταν στην αίθουσα), Μίκη Θεοδωράκη, Pedro Iturralde, Jules Massenet και Pyotr Ilyich Tchaikovsky, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Πριν την έναρξη της συναυλίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, ο εκπρόσωπος των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Αλέξης Καλοκαιρινός, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής και ο Μύρωνας Μιχαηλίδης.

Το κοινό και τις δυο βραδιές έφυγε ενθουσιασμένο, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, οι εκδηλώσεις θα είναι πλέον συχνές: «Η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου και τις δυο βραδιές αλλά και ο ίδιος ο χώρος, μας δημιουργούν την ιστορική ευθύνη να αξιοποιήσουμε πλήρως τις προοπτικές που δημιουργεί για τον τόπο μας το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο. Το Ηράκλειο ήδη εξελίσσεται σε πολιτιστική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας.

Με όχημα το ΠΣΚΗ υπό την καθοδήγηση του κ. Μιχαηλίδη, και με τη συνεργασία και την στήριξη όλων μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορεί να εξελιχθεί και σε πολιτιστική πρωτεύουσα ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου» σημείωσε ο κ. Λαμπρινός.

Σχόλια