Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ το Ηρακλειώτικο κοινό

Πολιτισμός
Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ το Ηρακλειώτικο κοινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Γέμισε κόσμο η Μουσική Σκηνή της μεγάλης αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου.

Με το «Κονσέρτο - ραψωδία για λύρα και ορχήστρα» του Γιάννη Μαρκόπουλου ξεκίνησε το πρόγραμμα των δύο συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, για τις διήμερες εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου απόψε.

Ωστόσο κατακλίστηκε από κόσμο και η μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, χωρητικότητας 800 ατόμων, ενώ μία μεγάλη γιγαντοοθόνη είχε στηθεί, έξω από την αίθουσα, για το φιλόμουσο κοινό και όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία πρόσκληση για να απολαύσουν την συναυλία.

Και οι δυο συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στη Μεγάλη Αίθουσα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, θα μεταδοθούν ζωντανά και από γιγαντοοθόνη που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του κτιρίου, για όσους επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν.

Πολιτιστικό Κέντρο
Φωτ. αρχείου

Τα άλλα έργα που θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου και διεθνούς φήμης Ηρακλειώτη αρχιμουσικού, Μύρωνα Μιχαηλίδη, είναι:

Το «Κρητικό κονσερτίνο για σαξόφωνο και ορχήστρα» του Μίκη Θεοδωράκη, «Csardas» του Pedro Iturralde, Σουίτα Μπαλέτου από την όπερα «Le Cid» του Jules Massenet, «Ιταλικό Καπρίτσιο» του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, με σολίστ τον Θεόδωρο Κερκέζο (σαξόφωνο) και τον Ζαχαρία Σπυριδάκη (λύρα).

Σημειώνεται πως στο πλατό της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV, «Κρήτη Σήμερα», βρέθηκε την Πέμπτη, ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, Θεόδωρος Κερκέζος, ο οποίος βρίσκεται για δύο ημέρες στον τόπο καταγωγής του για να συμμετάσχει στις διήμερες αυτές εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εντυπωσίασε με το παίξιμό του, καθώς και με τις εξομολογήσεις του στη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη.

Δείτε το ενδιαφέρον απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News