Με βουτιές στη θάλασσα θα συνοδευτεί το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι!

Πολιτισμός
Με βουτιές στη θάλασσα θα συνοδευτεί το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες για την καρναβαλική παρέλαση, αλλά και για βουτιές στην Ιεράπετρα

Με θαυμάσιο καλοκαιρινό καιρό, όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα ξεκινήσει στις 3.00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, η καρναβαλική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας της Ιεράπετρας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η ηλιοφάνεια από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, έχει οδηγήσει ήδη πολλούς Ιεραπετρίτες στη θάλασσα για τα πρώτα ανοιξιάτικα μπάνια.

«Την Κυριακή ημέρα της μεγάλης Αποκριάς, θα επικρατεί άπνοια και η θερμοκρασία όπως αναφέρουν τα μετεωρολογικά δελτία, θα είναι γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου, για να δώσει την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιου, να έρθουν νωρίτερα στην πόλη μας, προετοιμασμένοι για το πρώτο τους ανοιξιάτικο μπάνιο, στα πεντακάθαρα νερά του Νότιου Κρητικού πελάγους», μας είπε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αρτοποιός Σπύρος Κουγιουμουτζάκης, που απολάμβανε το μπάνιο του μαζί με άλλους Ιεραπετρίτες, στην αμμώδη παραλία κάτω από το Λιμεναρχείο της Ιεράπετρας.

Οι προετοιμασίες είναι στην κορύφωση τους για το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Ως συνέχεια της περυσινής φαντασμαγορικής αποκριάτικης παρέλασης αλλά και των άκρως επιτυχημένων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το φετινό Γεραπετρίτικο καρναβάλι , υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους διασκέδαση και ξεφάντωμα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης , τόνισε ότι: «Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αλλάξουμε τον τρόπο διασκέδασης στον Δήμο μας προσπαθώντας να ξεπερνάμε κάθε φορά τον πήχη που οι ίδιοι θέτουμε συνεχώς όλο και ψηλότερα.

Είμαστε έτοιμοι για ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση που θα παρουσιάσει η Ματθίλδη Μαγγίρα, και θα ψυχαγωγήσει τους δημότες μας και θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Πλέον η Ιεράπετρα γίνεται προορισμός και πόλος έλξης επισκεπτών πολλές φορές μέσα στο χρόνο και αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος ως Δημοτική Αρχή.

Ευχαριστώ την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και τον πρόεδρο της Μάνο Γεωργαλάκη, το νέο Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας και όλους τους συλλόγους της Ιεράπετρας και της Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, τους φορείς, τους εθελοντές και όλον τον κόσμο που θα παραστεί και θα συμμετέχει και δίνουμε ραντεβού ξέφρενου κεφιού και διασκέδασης στο Γεραπετρίτικο καρναβάλι 2019!»

Οι επισκέπτες της Ιεράπετρας θα βρουν εύκολα καλά ξενοδοχεία να μείνουν μέσα στην πόλη αλλά και στην παραλιακή ζώνη.

«Τα ξενοδοχεία της πόλης τα οποία βρίσκονται όλο το χρόνο ανοικτά έχουν προετοιμαστεί να υποδεχτούν τους επισκέπτες του ζεστού Λασιθιώτικου Νότου, που θα έρθουν από κάθε γωνιά της Κρήτης να διασκεδάσουν στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι, συνδυάζοντας στις κοντινές τους αποδράσεις το βουνό και τη ζεστή θάλασσα, έχοντας στα δυτικά τους τα χιονισμένα βουνά του Οροπεδίου Λασιθίου», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης.

Παγκόσμια διάκριση ξενοδοχείου της Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ιεράπετρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διάκριση που απέσπασε προχθές ξενοδοχείο της Ιεράπετρας, το οποίο κατατάχθηκε από τους ίδιους τους επισκέπτες του, μεταξύ των τριών καλύτερων ανάμεσα σε 190 σε 45 διαφορετικούς προορισμούς παγκοσμίως.

«O Thomas Cook ανακοίνωσε τις ειδικές βραβεύσεις για τα καλύτερα ξενοδοχεία του, όπου μάλιστα βρίσκονται ανάμεσα τους και τρία ελληνικά ξενοδοχεία! Ειδικότερα, οι βραβεύσεις στα Thomas Cook Hotels & Resorts Customer Awards προέκυψαν με βάση το σκορ NPS, που βασίζεται στα ερωτηματολόγια πελατών που στέλνονται από τον tour operator, μόλις οι πελάτες επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα, το κύριο ερώτημα στο ερωτηματολόγιο είναι, αν θα προτείνουν το ξενοδοχείο σε οικογένεια και φίλους. Σημειώνεται, πως ο tour operator βράβευσε αυτά τα ξενοδοχεία ανάμεσα στα 190, που διαθέτει σε 45 προορισμούς παγκοσμίως. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι εννιά. Τρία ελληνικά ξενοδοχεία είναι στην κορυφή: Best Overall Hotel: Casa Cook Kos Best Sentido: Sentido Port Royal Best SunConnect: Sunconnect και το Ostria Resort & Spa της Ιεράπετρας», πρόσθεσε ο Γιώργος Βαρδάκης.

Στο μεταξύ τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας που βρίσκονται έξω από την πόλη θα ξεκινήσουν να ανοίγουν σταδιακά μετά τις 6 Απριλίου για τη νέα τουριστική σαιζόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News