«Ο Υπηρέτης»: Στο Ρεξ το κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου

Πολιτισμός
«Ο Υπηρέτης»: Στο Ρεξ το κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τρίτη,12 Μαρ 2019, 21:30
κινηματοθέατρο RΕΧ
Με ένα κλασικό αριστούργημα συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5 ευρώ, προβάλλεται η βραβευμένη ταινία «Ο Υπηρέτης – The servant», που κυκλοφορεί σε επανέκδοση.

Την δεξιοτεχνική σκηνοθεσία υπογράφει ο σπουδαίος Τζόζεφ Λόουζι, είναι Βρετανικής παραγωγής 1963, διάρκειας 116′ και πρωταγωνιστούν οι: Ντερκ Μπόγκαρντ, Τζέιμς Φοξ, Σάρα Μάιλς.

Ένας ξεπεσμένος νεαρός αριστοκράτης αγοράζει ένα σπίτι στο Λονδίνο και προσλαμβάνει έναν υπηρέτη για να τον περιποιείται. Ο υπηρέτης αρχικά μοιάζει πρόθυμος και υπάκουος, όμως αφού εδραιώσει τη θέση του στο σπίτι, αρχίζει σταδιακά να αποκτά και τον έλεγχο της ζωής του εργοδότη του.

Η σχέση τους πλέον δεν καθορίζεται από τις ταξικές τους διαφορές, αλλά μετατρέπεται σε μια σχέση παράξενης εξάρτησης. Οι μεταξύ τους ρόλοι αντιστρέφονται και ο αδύναμος αριστοκράτης οδηγείται τελικά στην καταστροφή…

Οι σχέσεις ανάμεσα στον υπηρέτη και το αφεντικό του χρησιμοποιούνται σαν μια ξεκάθαρη αλληγορία της πάλης των τάξεων για εξουσία: της δυναμικής εργατικής τάξης που δεν αναγνωρίζει ηθικές αξίες και της ξεπερασμένης, παρασιτικής αριστοκρατικής τάξης.

Σε επίπεδο φόρμας, υιοθετείται ένα μοντέρνο σκηνοθετικό στιλ, που συνδυάζει ρεαλισμό και έλλειψη, ψυχολογικό δράμα και ατμοσφαιρικό θρίλερ. Κοφτεροί διάλογοι, καίριες κοινωνικές αναφορές, εξαιρετικές ερμηνείες, αξεπέραστη σκηνοθεσία, συνθέτουν ένα  κυνικό και δυσοίωνο δράμα, κλασικό και πάντα επίκαιρο. 

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News