Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Η Σεχραζάτ και οι χίλιες και μια νύχτες… ζωντανεύουν ξανά!

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, 5:00 μμ, Φυλλο...σοφίες

Η Σεχραζάτ και οι 1000 και 1 νύχτες ρίχνουν τα πέπλα του μυστήριου πάνω από την πόλη μας!

Εκτάκτως… μόνο για τούτη την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 17:00 στις Φυλλο...σοφίες, στο ιστορικό καφέ της πόλης, η Ελένη Μπετεινάκη ζωντανεύει το παραμύθι: Η Σεχραζάτ και οι χίλιες και μια νύχτες.

Ήταν μια φορά και δυο καιροί, τόσο παλιά που κανένας δεν θυμάται πως ξεκίνησε τούτη η ιστορία, ένας σουλτάνος που δεν αγαπούσε καθόλου τις γυναίκες. Ο Σαχριάρ δεν αγαπούσε ούτε τα φυτά, ούτε τα πουλιά, εκτός από τις κότες τις ψητές.

Κλεισμένος μέσα στο παλάτι του δεν γνώριζε καθόλου τους ανθρώπους του βασιλείου του και γι’ αυτό τους μισούσε, όλους. Κι επειδή βαριόταν πολύ, καταδίκαζε σε θάνατο όποιον βρισκόταν μπροστά στο δρόμο του.

Μια από τις γυναίκες που ήθελε να της πάρει τη ζωή ήταν και η πανέμορφη Σεχραζάτ που ξεκίνησε από το πρώτο βράδυ που τον γνώρισε να του λέει ιστορίες, για τον Αλαντίν, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και για… άλλες χίλιες νύχτες δεν σταμάτησε να τον μαγεύει με το λόγο της.

Η συνέχεια από την Ελένη Μπετεινάκη που θα αφηγηθεί την ιστορία της Σεχραζάτ, του Αλαντίν και με τις κούκλες της θα ζωντανέψουν όλη την μαγεία των πιο παλαιών ιστοριών της Ανατολής.

Να είστε εκεί να «μπούμε» στο λυχνάρι του Αλαντίν φτιάχνοντας τις δικές μας επιθυμίες μέσα από μια δραστηριότητα μαγική!

Σχόλια