Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Ξεκινά το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού!

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 10:00 πμ, Πλατεία Ελευθερίας

Παιδιά τρέχουν, παίζουν, μαθαίνουν και ψυχαγωγούνται με φόντο την ιστορία του Ηρακλείου!

Το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού έρχεται ξανά στο Ηράκλειο για να ψυχαγωγήσει, να ακονίσει το μυαλό και να κάνει τα παιδιά – συμμετέχοντες να
«τρέξουν» στην ιστορία της πόλης.

Φέτος την διοργάνωση έχει αναλάβει η περσινή νικήτρια ομάδα «Εμείς κι Εμείς».

Το 10ο Παιδικό Κυνήγι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στην πλατεία Ελευθερίας και θα έχει τίτλο «Dr.Χάνταξ και Lady Candia, εναντίον Σκιάς: Το Πετράδι του Κάστρου».

Το Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού απευθύνεται σε μαθητές Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας σε οριοθετημένο και ελεγχόμενο χώρο. Η ώρα έναρξης είναι στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, στη Λότζια και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας.

Σκοπός του είναι μέσα από μια σειρά γρίφων, αναζητήσεων και παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες μαθητές να ανακαλύψουν την πόλη, να γνωρίσουν σημαντικό μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της, ενώ παράλληλα να μάθουν άγνωστες πτυχές του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Στόχος του είναι πέρα από τη διασκέδαση, η διαπαιδαγώγηση των συμμετεχόντων, η μάθηση, αλλά και η συλλογή πλούσιων εμπειριών.

Την ίδια ημέρα θα γίνουν παράλληλες δραστηριότητες στην Πλατεία Δασκαλογιάννη από τους προσκόπους για παιδιά Α΄ έως Δ΄ Δημοτικού, καθώς και από άλλους φορείς σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σχόλια