«Ξανασταυρώνεται»: Παρουσιάστηκε το νέο βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Πολιτισμός
«Ξανασταυρώνεται»: Παρουσιάστηκε το νέο βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι επιδιώκει με το νέο του έργο ο Κρητικός σκηνοθέτης

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» δοσμένο μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, θα φέρει στη μεγάλη οθόνη ο διακεκριμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Το σχέδιο παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας που φιλοδοξεί να ταξιδέψει την Κρήτη και το λόγο του Καζαντζάκη ανά την υφήλιο, παρουσιάστηκε στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, με τους συντελεστές να προϊδεάζουν για μια διεθνή ταινία που θα προκαλέσει αίσθηση.

Ο πάντα επίκαιρος λόγος του Καζαντζάκη εμπνέει και καθοδηγεί το διακεκριμένο Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη που με την ομάδα του και με τη συνεργασία συντελεστών διεθνούς κύρους, θα επιδιώξει ένα εγχείρημα με ηχηρά μηνύματα για το προσφυγικό, την πίστη και τον συνάνθρωπο.

«Ξανασταυρώνεται» είναι ο τίτλος της ταινίας στην οποία το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη συνδυάζεται με μια σύγχρονη οπτική σε φαινόμενα που αποτελούν πληγές για την κοινωνία.

Η Λυκόβρυση της ταινίας ζωντανεύει το καλοκαίρι όταν γεμίζει με τουρίστες, το χειμώνα όμως το σκηνικό αλλάζει και οι ντόπιοι κλείνονται στο μικρόκοσμο τους. Τα γυρίσματα θα γίνουν στα Χανιά και στα νότια παράλια της Κρήτης.

Οι παραγωγοί εργάζονται από το 2017 με την ενίσχυση της Περιφέρειας Κρήτης και του Μουσείου Καζαντζάκη.

Η διεθνής διάσταση της παραγωγής βρέθηκε εξ αρχής στο επίκεντρο της ανάπτυξης της ταινίας και προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη εξασφαλιστεί η συνεργασία συντελεστών με διεθνή πορεία όπως ο υποψήφιος για Όσκαρ Φαίδων Παπαμιχαήλ που θα αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας, ο βραβευμένος σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιώργος Γεωργίου, ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News