«Free the soprano player», αυτή είναι η ομάδα που σμίγει καλλιτέχνες

Πολιτισμός
«Free the soprano player», αυτή είναι η ομάδα που σμίγει καλλιτέχνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Ανδριανή» συνάντησε τη Μαρία, τον Αντώνη και τον Δημήτρη, μουσικοί της ομάδας «Free the soprano player», όπου μίλησαν για τη μαγεία της ελεύθερης μουσικής έκφρασης

Αυτοσχεδιάζουν, αυτό είναι που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, μαζί με την Ανδριανή, έκαναν μία κουβέντα περισσότερο φιλοσοφική, μάλλον με κοινωνικές προεκτάσεις.

Πρόκειται για μία ομάδα μουσικών, η οποία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δραστηριοποιείται στην πόλη του Ηρακλείου με συναυλίες, σεμινάρια και μαθήματα πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Η Ανδριανή συνάντησε λοιπόν τα μέλη της ομάδας Μαρία Κριτσωτάκη (μουσικός, τραγουδίστρια) Δημήτρης Νεονάκης (παίζει κιθάρα), Αντώνη Τσικανδυλάκη (παίζει πιάνο) και μίλησαν μαζί της.

Η κουβέντα τους άκρως ενδιαφέρουσα μας μεταφέρει στα μονοπάτια μιας διαφορετικής μουσικής ελεύθερης έκφρασης, που ο τρόπος επικοινωνίας των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή είναι βαθύτερος και πιο ουσιαστικός.

Και οι τρεις μίλησαν για το project τους, όπου καλούν και άλλους καλλιτέχνες, από διαφορετικά είδη τεχνών, όχι μόνο μουσικούς και αυτοσχεδιάζουν, αφήνοντας έξω από την πόρτα τους ρόλους, τα γνώριμα μονοπάτια και αφήνονται στην αλληλεπίδραση.

Όπως μας εξηγούν ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός είναι μία τέχνη όπου χρησιμοποιεί πολύ τα αντανακλαστικά του καλλιτέχνη και γεννιέται εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα αυτό να την καθιστά σε έναν βαθμό μαγική. 

Οι καλλιτέχνες κινούνται χωρίς όρους, με μία κοινή ωστόσο γλώσσα, τη μουσική, όπου όλοι την έχουν διδαχτεί και την έχουν μελετήσει. Πάνω στη σκηνή λοιπόν κινούνται ακούγοντας, απαντώντας, ακολουθώντας ή ερχόμενοι σε αντίθεση με αυτό που κάνει ο άλλος κάθε φορά, όπως μας εξηγούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News