Πολιτισμός

Cinema

Ο «Σκοτεινός ποταμός» στο Ρεξ

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 9:30 μμ, Ρεξ

Με την τελευταία ταινία της Βρετανίδας σκηνοθέτιδας Κλίο Μπάρναρντ “Σκοτεινός ποταμός” συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ. Η προβολή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 9:30 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο “Ρεξ”.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, η Alice επιστρέφει στη γενέτειρά της μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με τον αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους πυροδοτεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, είναι όμως τα μυστικά του σκοτεινού παρελθόντος της οικογένειας αυτά που θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα και θα οδηγήσουν στη δραματική κορύφωση...

Με λιτή αμεσότητα, με σιωπές που εξηγούν πολλά, βλέμματα που γεμίζουν εκκρεμότητα το επόμενο δευτερόλεπτο και φλας μπακ που εισβάλλουν στο παρόν στοιχειώνοντάς το, η Μπάρναρντ συγκλίνει τις παράλληλες πορείες δύο μοναχικών, πληγωμένων και πεισματάρηδων χαρακτήρων.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Σχόλια