Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Με «Ωδή στη Γυναίκα» ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 8:00 μμ, Αστόρια

Tο «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών» που είναι αφιερωμένο στη γυναίκα με τίτλο «Ωδή στη Γυναίκα» πραγματοποιείται από 1 έως 7 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στις 20:00 το βράδυ στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Σήμερα στη Περιφέρεια σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο τομέα του Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και εκπρόσωποι των 20 χορωδιών που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ, παρουσίασαν το πρόγραμμα απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν τις χορωδιακές συναυλίες. Αξίζει να επισημανθεί ότι, την έναρξη του φεστιβάλ θα κάνει ο διεθνούς φήμης λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος Σπύρος Σακκάς.

Ειδικότερα σε δηλώσεις που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης ανέφερε:

«Με πολύ μεγάλη χαρά διοργανώνουμε για πρώτη φορά αυτό το σημαντικό φεστιβάλ. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που φιλοδοξούμε να γίνε θεσμός «αγκαλιάζοντας» χορωδιακά όλο το νησί. Ο πολιτισμός και η μουσική της Κρήτης είναι αλληλένδετα και αποτελούν την «βαριά» κληρονομιά του τόπου μας, του λαού μας. Στο 1ο Φεστιβάλ θα μετέχουν 20 χορωδίες, και ως θεσμός που στοχεύουμε να γίνει, θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στα μουσικά δεδομένα του νησιού. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές, τα μέλη των χορωδιών που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για το πρόγραμμα των συναυλιών, τους μαέστρους, τους χορωδούς. Πρόκειται για μια γιορτή της μουσικής και προσκαλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν το ποιοτικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί».

Από την πλευρά της η μαέστρος στη Μικτή Χορωδία Π.Η. Ηρακλείου Λένα Χατζηγεωργίου, ανέφερε, ότι, τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι χορωδίες θα αφορούν την γυναίκα μέσα από το τραγούδι, το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο, το έντεχνο, το παραδοσιακό της Μεσογείου. Πρόκειται για μια γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού, και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια