Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Τι έκανε η «Νεράιδα Σερπαντίνα» στο μαγεμένο δάσος;

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, 11:00 πμ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Όλες τις απαντήσεις δίνει η Ελένη Μπετεινάκη

Την 1η Κυριακή κάθε μήνα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενδύεται τα «καλά» του με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη και την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

 

Κυριακή 3 Μαρτίου

H νεράιδα Σερπαντίνα

Η  Ελένη Μπετεινάκη την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στις 11.00 το πρωί, στον 3ο όροφο του Μουσείου, παρέα με κούκλες πολλές και διάθεση αποκριάτικη θα αφηγηθεί μια ιστορία… κατακόκκινη!

 

Υπόθεση παραμυθιού

Ήταν  μια φορά και δύο καιροί, σε ένα μαγεμένο δάσος, ένα μικρό φτωχικό σπιτάκι που μέσα του ζούσε ένα κορίτσι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την Άνοιξη.

Στο κάστρο πάλι στην άκρη του μαγεμένου δάσους ζούσε ένα αγόρι, ένας μικρός πρίγκιπας, που όλη την μέρα έφτιαχνε φανταστικές μάχες και πότε γινόταν ιππότης, πότε πειρατής και πότε πότε ανέβαινε στα δέντρα κι κοιτούσε πέρα μακριά κι ονειρευόταν….

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μάσκες και πολλές άλλες μικρές εκπλήξεις...

Να είναι εκεί μικροί - μεγάλοι, όσοι αγαπούν τις ιστορίες και τα Παραμύθια!

Γενική είσοδος για το παραμύθι: 3 ευρώ

Για τον Σύλλογο Φίλων: Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί

Το Μουσείο υπενθυμίζει στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχόλια