Πολιτισμός

Ομιλία

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι: το ελληνικό όνειρο στην Αμερική»

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 7:00 μμ, Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου

Το ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι: το ελληνικό όνειρο στην Αμερική» της Μαρίας Ηλιού πρόκειται να προβληθεί απόψε, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας στις 19:00.

Η ιστορική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ ανήκει στον Αλέξανδρο Κιτροέφ, και σήμερα θα προβληθεί το β' μέρος.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Θ. Δ. Πατρώνα με κεντρικό θέμα την «Γυναικεία Μετανάστευση στις Η.Π.A. (1900-1950): η Κρητική παρουσία».

H σημερινή ομιλία θα επιχειρήσει να φωτίσει την γυναικεία μετανάστευση στις Η.Π.Α. στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα με στόχο να αναδείξει την άγνωστη σε πολλούς παρουσία των γυναικών της Κρήτης και τη συνεισφορά τους σε αυτό που αποκαλούμε σύγχρονη ελληνοαμερικανική κουλτούρα.

Με τη βοήθεια της προφορικής ιστορίας, της μουσικής και της φωτογραφίας, θα ξετυλίξουμε την ιστορία των πρωτοπόρων γυναικών στην Αμερικανική Δύση και την άφιξη των νυφών αλληλογραφίας.

Μέσα από τα έντυπα της εποχής θα δούμε τη δημιουργία μόνιμων κοινοτήτων, την σημασία των γυναικών στην πολιτισμική παραγωγή της εποχής τους, την σταδιακή αλλαγή στα ήθη και τους φυλετικούς ρόλους με το πέρασμα των χρόνων και τη γέννηση της γυναικείας ελληνοαμερικανικής ταυτότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια