«Μουσική σπουδή των ζώων!» για μικρά παιδιά στο ΜΦΙΚ

Πολιτισμός
«Μουσική σπουδή των ζώων!» για μικρά παιδιά στο ΜΦΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαίδευση
Σάββατο,23 Φεβ 2019, 10:00
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηράκλειο

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 4,5 ετών, και πραγματοποιείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η έναρξη του επόμενου τμήματος έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Για πέντε πρωινά του Σαββάτου στις 10:00 τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία!

Στο εργαστήρι «Μουσική σπουδή των ζώων!» τα παιδιά θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια της μουσειοπαδαγωγού, στο Μουσείο και θα ανακαλύψουν το φίδι, τον βάτραχο, την πάπια, τη νυχτερίδα, τη νυφίτσα και άλλα ζώα και μαζί τους θα στήσουν έναν τραγουδοχορό!

Οι εκπαιδευόμενοι μουσικο-ερευνητές τραγουδώντας και παράγοντας μουσική με κυριότερο όργανο το ίδιο τους το σώμα μαθαίνουν τις 4 μεγάλες οικογένειες των ζώων, την εξέλιξη των ειδών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις εντάσσουν στο τραγούδι τους.

Βοηθοί τους σε αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιοι μαγικοί χρωματιστοί σωλήνες που άλλοτε θα δουλεύουν σαν κιάλια και άλλοτε σαν μουσικά όργανα. Μια θα είναι εργαλεία ερευνητών της φύσης και μια όργανα μουσικών.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βιολόγος Εκπαιδευτικός, Μουσικός, Ερμηνεύτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υπεύθυνη Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Μουσικοκινητικής Αγωγής

Αριθμός συναντήσεων: 5

Διάρκεια: 1 ώρα & 15 λεπτά

Αριθμός συμμετεχόντων ανά κύκλο: 12 παιδιά

Κόστος συμμετοχής (για όλα τα εργαστήρια του κύκλου): 80 ευρώ

Μέλη του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ: 70 ευρώ

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: 6992337927

Ελάτε να ανακαλύψουμε τους ήχους της φύσης, που κρύβονται στα όρη, στα νερά, στα δάση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News