Πολιτισμός

«Λιθογραφία με αερόστατο» - Μία παράσταση για καλό σκοπό

Για τα παιδιά στο Μαλάουι

Προσκεκλημένοι σε μια “Λιθογραφία με αερόστατο” με στόχο την αλληλεγγύη είναι οι Ηρακλειώτες την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, στις 8 το βράδυ.

Οικοδεσπότες θα είναι ο Γιάννη Λουτσέτης και η Ελευθερία Κοκοτσάκη.

«Στόχος της μουσικοθεατρικής συνάντησής μας υπό τη συνοδεία πιάνου και δύο φωνών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι η στήριξη του “Spin the Wheel 2”, δηλαδή της ενίσχυσης 825 παιδιών με σχολικές στολές, ώστε εκείνα να φοιτούν στο σχολείο για τα επόμενα (τουλάχιστον!) 3 έτη.

Η σχολική στολή για τα παιδιά του Μαλάουι ισοδυναμεί με:

1. Φοίτηση στο σχολείο για 3 έτη.

2. Μεταφορά της από παιδί σε παιδί.

3. Προστασία από καιρικές συνθήκες και ασθένειες.

4. Σύμβολο ισότητας των κοριτσιών με τα αγόρια, μιας κι έχοντας μία στολή, το κορίτσι αποφεύγει τον παιδικό γάμο και την πρόωρη εγκυμοσύνη.

5. Ένδειξη κοινωνικής ανάπτυξης, μιας και τα παιδιά της οικογένειας έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση με την στολή».

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και φέρει το όνομα “Λιθογραφία με αερόστατο”.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Ελευθερία Κοκοτσάκη (Eleftheria Kokotsaki) τραγούδι-απόδοση κειμένων, Γιώργος Λουτσέτης (Giorgio Lucetti) πιάνο-τραγούδι-επιλογή κειμένων-δομή παράστασης.

Μια παράσταση που πατάει στη γη και πετάει στο όνειρο. Με αναφορές από μουσικές, στίχους και κείμενα που αναδεικνύουν τις λιθογραφίες των βιωμάτων, αλλά που ανοίγουν και το παράθυρο σε μια έξοδο προς εκείνο που μας πάει παραπέρα, πιο ψηλά, πιο φωτεινά, στο ξέφωτο που ταξιδεύει το αερόστατο των ονείρων μας.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν:

- Αποσπάσματα από ποιήματα, κείμενα και στίχους των Σαρλ Μπωντλαίρ, Jose Micard Teixeira, Carl Sagan, Αζίζ Νεσίν, Βαγγέλη Φίλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ευγένιου Δερμιτάσογλου, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Καββαδία, Federico Garcia Lorca και Λίλιαν Μπουράνη.

- Τραγούδια και μουσικές των Νίκου Ξυδάκη, Νότη Μαυρουδή, Χρήστου Θηβαίου, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μηλιώκα, Χρήστου Λεοντή, Ελένης Καραΐνδρου και Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη.

Η είσοδος είναι 6 ευρώ. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται στην εθελοντική δράση “Spin the Wheel 2”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια