Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Στήριξε τη «Λιθογραφία με αερόστατο» για τα παιδιά στο Μαλάουι

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, 8:00 μμ, «Μικρό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Μία μουσικοθεατρική παράσταση από το Spin the Wheel για τις σχολικές στολές παιδιών

Μία μουσικοθεατρική παράσταση για καλό σκοπό, μια «Λιθογραφία με αερόστατο» που έχει στόχο την αλληλεγγύη. Προκειμένου να βοηθήσουμε όλοι μαζί το Spin the Wheel 2 να ταξιδέψει στο Μαλάουι και να προσφέρει σχολικές στολές στα μικρά παιδιά.

Στόχος της μουσικοθεατρικής αυτής συνάντησής, υπό την μελωδία πιάνου και δύο φωνών, είναι η ενίσχυση 825 παιδιών με σχολικές στολές, ώστε εκείνα να φοιτούν στο σχολείο για τα επόμενα (τουλάχιστον!) 3 έτη.

Η σχολική στολή για τα παιδιά του Μαλάουι ισοδυναμεί με:

  1. Φοίτηση στο σχολείο για 3 έτη
  2. Μεταφορά της από παιδί σε παιδί
  3. Προστασία από καιρικές συνθήκες και ασθένειες
  4. Σύμβολο ισότητας των κοριτσιών με τα αγόρια μιας κι έχοντας μία στολή, το κορίτσι αποφεύγει τον παιδικό γάμο και την πρόωρη εγκυμοσύνη
  5. Ένδειξη κοινωνικής ανάπτυξης, μιας και τα παιδιά της οικογένειας έχουν δικαίωμα στην Εκπαίδευση με την στολή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Spin the Wheel 2, «η σχολική στολή στην Αφρική είναι κάτι σαν την στολή υπερήρωα για τα παιδιά.

Ενώ, προφανώς, δεν είναι η σχολική στολή αυτή που αποδεικνύει την αξία της Εκπαίδευσης για το κάθε παιδί αλλά, η ίδια η φοίτησή του στο σχολείο που το γεμίζει τα εφόδια για να «πετάξει», χρειάζεται την στολή αυτή ως μέσο για να εξασφαλίσει την πρόσβασή του στο σχολείο κι άρα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων (φτερών) του!

Σ' αυτό σας καλούμε!

Από την Ελλάδα του 2019, για το Μαλάουι του 2019!».

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο «Μικρό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και φέρει το όνομα «Λιθογραφία με αερόστατο»

Συντελεστές της παράστασης:

Eleftheria Kokotsaki: τραγούδι-απόδοση κειμένων

Γιώργος Λουτσέτης - Giorgio Lucetti: πιάνο-τραγούδι-επιλογή κειμένων-δομή παράστασης

Μια παράσταση που πατάει στη γη και πετάει στο όνειρο. Με αναφορές από μουσικές, στίχους και κείμενα που αναδεικνύουν τις λιθογραφίες των βιωμάτων, αλλά που ανοίγουν και το παράθυρο σε μια έξοδο προς εκείνο που μας πάει παραπέρα, πιο ψηλά, πιο φωτεινά, στο ξέφωτο που ταξιδεύει το αερόστατο των ονείρων μας.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν:

Αποσπάσματα από ποιήματα, κείμενα, και στίχους των:

Σαρλ Μπωντλαίρ, Jose Micard Teixeira, Carl Sagan, Αζίζ Νεσίν, Βαγγέλη Φίλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ευγένιου Δερμιτάσογλου, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Καββαδία, Federico Garcia Lorca, Λίλιαν Μπουράνη.

Τραγούδια και μουσικές των:

Νίκου Ξυδάκη, Νότη Μαυρουδή, Χρήστου Θηβαίου, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μηλιώκα, Χρήστου Λεοντή, Ελένης Καραΐνδρου, Μίκη Θεοδωράκη, και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ).

*Είσοδος: 6€ = 1 παιδί παίρνει 1 σχολική στολή

**Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται στην εθελοντική δράση Spin the Wheel 2.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια