«Πέρα από τα Σύνορα»: Δήλωσε συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Κατελλόριζο

Πολιτισμός
«Πέρα από τα Σύνορα»: Δήλωσε συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Κατελλόριζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»

Για άλλη μία χρονιά η «καρδιά» του Πολιτισμού, της Τέχνης, του Κινηματογράφου, του Ντοκιμαντέρ θα χτυπήσει στο Καστελλόριζο, εκεί ακριβώς που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα».

Με φόντο τα ειδυλλιακά τοπία του υπέροχου νησιού των Δωδεκανήσων, το φεστιβάλ θα προβάλλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Το Φεστιβάλ αντικατοπτρίζει τη σημασία της μελέτης και καταγραφής των ιστορικών γεγονότων παγκοσμίως, με γνώμονα την κατανόηση των προκλήσεων, των ευκαιριών και των κινδύνων του πολιτικού και κοινωνικο-οικονομικού γίγνεσθαι. Προάγοντας την αξία της ιστορικής έρευνας, το Φεστιβάλ απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για της αιτήσεις και τους όρους συμμετοχής του Φεστιβάλ, μπείτε ΕΔΩ. Προθεσμία για να υποβάλετε την αίτησή σας, έχετε έως τη 15η Μαΐου.

Η αξιολόγηση και τα βραβεία

Οι ταινίες του διαγωνισμού αξιολογούνται από Διεθνή Κριτική Επιτροπή. Φέτος, πρόεδρος της Επιτροπής έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Αυστραλός ντοκιμαντερίστας Νικ Τόρενς.

Η Επιτροπή απονέμει δύο βραβεία: Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Κάθε προβολή ακολουθείται από μία διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων με τον σκηνοθέτη ή κάποιον ειδικό επί του θέματος της ταινίας.

Να σημειωθεί ότιτο Φεστιβάλ βραβεύει κάθε χρόνο και δύο ειδικούς συνεργάτες, το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, για να τιμηθεί η συνεισφορά τους στις αξίες που πρεσβεύει το Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ επιζητά συνεργασίες με Ιδρύματα, Φεστιβάλ και φορείς απ’ όλο τον κόσμο αντίστοιχης ιστορικής και γεωπολιτικής θεματολογίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο

Το «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με τη στήριξη της Ecrans des Mondes (Παρίσι) και έδρα το ακριτικό Καστελλόριζο.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Μεγίστης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και επιφανών επιχειρηματιών και ΜΜΕ, το Φεστιβάλ αποτελεί μια αληθινή γιορτή πολιτισμού στην άκρη του Αιγαίου.

Δείτε το video με στιγμές από το 3ο «Πέρα από τα Σύνορα» που θα σας μαγέψει:

https://www.youtube.com/watch?v=XHumihVIXv4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News