Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο «Κάτω»

Πολιτισμός
Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο «Κάτω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Σάββατο,16 Φεβ 2019, 21:00
Θέατρο Κάτω

Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ξανά στη σκηνή και στο φιλόξενο Θέατρο “Κάτω” (Θεοτοκοπούλου 28) το Σάββατο 16 και στις 23 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, και την Κυριακή 17 και στις 24 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο γιων του Οιδίποδα, Πολυνείκη και Ετεοκλή, για τον θρόνο της Θήβας έχει τελειώσει. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται νεκρά στο πεδίο της μάχης. Ο Κρέων, ο νέος βασιλιάς της Θήβας, έχει δώσει διαταγή να παραμείνει άταφος ο Πολυνείκης, που πολέμησε ενάντια στην πατρίδα του. Όμως η αδελφή του νεκρού, Αντιγόνη, αποφασίζει να τον τιμήσει με την πρέπουσα ταφή.

Συλλαμβάνεται και οδηγείται στον Κρέοντα, που, τηρώντας τους νόμους της πολιτείας, την καταδικάζει σε θάνατο. Ο βασιλιάς παραμένει αμετάπειστος ακόμη και μετά την παρέμβαση του γιου του, Αίμονα, και διατάζει να θαφτεί η Αντιγόνη ζωντανή σε μια σπηλιά.

Ωστόσο, τα δεινά που έχει προβλέψει ο μάντης Τειρεσίας δε θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα. Η καθυστερημένη υπαναχώρηση του βασιλιά δε θα προλάβει την καταστροφή. Η Αντιγόνη έχει απαγχονιστεί μέσα στη φυλακή της, ο Αίμονας έχει αυτοκτονήσει και η Ευρυδίκη, γυναίκα του Κρέοντα, ακολουθεί τον γιο της στον θάνατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News