«Πλουμιστά Παραμύθια για τράγους κι αίγες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πολιτισμός
«Πλουμιστά Παραμύθια για τράγους κι αίγες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,17 Φεβ 2019, 11:00
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
«Ζωντανεύει» ξανά η πλούσια προφορική παράδοση της Κρήτης

Την 3η Κυριακή κάθε μήνα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γεμίζει με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης».

Την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, στις 11:00 το πρωί, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης προσκαλούν όλους εμάς στα «Πλουμιστά Παραμύθια για τράγους κι αίγες».

Ένας τραγοπόδαρος ήρωας που σκαρφαλώνει σαν κατσίκι στα βουνά μοιραίνεται απ΄τη Μοίρα του μεγάλο ριζικό. Ένας μικρός βοσκός πολεμά να καλοπιάσει φουριάρες (άγριες) αίγες, μα δεν υπολογίζει καλά. Τα γίδια μπήκαν στο μαντρί, ενώ από τα πατήματά τους εμπνεύστηκαν οι Χανιώτες κι έκαμαν χορό, τη γιτσικιά τη σούστα! Μα κι ένα όργανο μουσικό δεν θα γινόταν χωρίς την προβιά τους. Η ασκομπαντούρα! Να την γνωρίσουμε κι αυτή!

Αντλώντας υλικό από τον θησαυρό της προφορικής μας παράδοσης, καλούμε μικρούς και μεγάλους σε μία παράσταση συν-δημιουργίας με έντονο το διαδραστικό στοιχείο.

Η δράση «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» υλοποιείται κάθε 3η Κυριακή του μήνα  στους χώρους του Μουσείου και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια*!

*Κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Γενική είσοδος για το παραμύθι: 3 ευρώ

Για τον Σύλλογο Φίλων: Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υπενθυμίζει στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News