Μαγεύει η «Πετροψαλιδοχαρτοχώρα» - Μικροί και μεγάλοι σπεύσατε!

Πολιτισμός
Μαγεύει η «Πετροψαλιδοχαρτοχώρα» - Μικροί και μεγάλοι σπεύσατε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε χρειάζεται να είμαστε ίδιοι για να είμαστε μαζί. Το “μαζί” χρειάζεται» - Ένα υπέροχο μήνυμα για όλους

Η “Πετροψαλιδοχαρτοχώρα”, το πρωτότυπο έργο που μιλά για τη διαφορετικότητα, ανεβαίνει και σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

«Δε χρειάζεται να είμαστε ίδιοι για να είμαστε μαζί. Το “μαζί” χρειάζεται». «Δυνατός δεν είναι αυτός που μπορεί να σε ρίξει κάτω, αλλά αυτός που μπορεί να σε σηκώσει από κάτω». «Η δύναμη κάποιου δεν πρέπει να μετριέται από το πόσο οι άλλοι τον φοβούνται, αλλά από το πόσο οι άλλοι τον σέβονται».

«Μας μαθαίνουν από μικρούς πως υπάρχει μόνο ένας σκοπός κι ένας τρόπος. Όμως στη ζωή δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή ποιος είναι ο σκοπός σου. Τον βρίσκεις ανάλογα με αυτό που επιθυμείς και μπορείς, κι όχι ανάλογα με αυτό που σου επιβάλλουν κάποιοι άλλοι».

Αυτά και άλλα πολλά έχουν να μας μάθουν οι μικροί μας ταλαντούχοι ηθοποιοί! Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 8 έως 18 χρόνων, που όλα μαζί παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν με αξιοθαύμαστες ερμηνείες.

Μια παρέα παιδιών ξεκινά ένα ονειρικό ταξίδι στην “Πετροψαλιδοχαρτοχώρα”, όπου ζουν οι πέτρες, τα ψαλίδια και τα χαρτιά, που έχουν ψυχή και επιβάλλονται ο ένας στον άλλο με τον γνωστό αέναο τρόπο που επιβάλλονται και οι άνθρωποι! Ανάλογα δηλαδή με τη δύναμη και την ισχύ τους!

Εκεί γνωρίζουν τον Χριτς, που είναι ένα σκουριασμένο ψαλίδι, τον Μουτζούρη, ένα τσαλακωμένο χαρτάκι, και τον Ρόκυ, μια ντροπαλή ελαφρόπετρα. Μέσα από τραγούδια, χορό, περιπέτεια και πολλές αστείες καταστάσεις, τα παιδιά καταλύουν τις διακρίσεις και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς, διαπιστώνοντας πως όλοι είμαστε κάπου δυνατοί και κάπου είμαστε αδύναμοι, έτσι κι αλλιώς!

Η τιμή εισόδου είναι 7 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά.

Οι συντελεστές

Στην παράσταση “Πετροψαλιδοχαρτοχώρα” παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Κατερίνα Βεϊσάκη (Κατερίνα), Βάσω Κοντροπρία (Βάσω), Μιχάλης Μπόγρης (Μιχάλης), Νικόλας Μπόγρης (Νικόλας), Κωνσταντίνος Ναχμίας (Πορτατίφ, Σοφό Βιβλίο), Ηλιαχτίδα Ρακιντζή-Καράλη (Κομοδίνο, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα), Ελένη Χουλάκη (Πολυθρόνα, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα), Έλσα Αλεξάκη (Κάδρο, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα), Μαρία Γιανναδάκη (Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα), Μαρία Τζουανάκη (Χριτς), Θεοδώρα Αγγελάκη (Μουτζούρης), Κωνσταντίνος Μπορμπουδάκης (Κριτικός Τέχνης) και Αντώνης Καραγιάννης (Ρόκυ).

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Έφης Δράκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Άννας Χιλετζάκη, η πρωτότυπη μουσική της Ιωάννας Κελέση, οι χορογραφίες της Χαράς Καράλη, οι στίχοι της Έφης Δράκου και της Ιωάννας Κελέση, ενώ στον ήχο και τους φωτισμούς είναι ο Νίκος Ασπραδάκης και ο Γιώργος Καλογεράκης.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News