Πολιτισμός

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Κέφι και ζωντάνια στον προπομπό

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019 με τον προπομπό του στη Λότζια

Eπίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο προπομπός της διοργάνωσης βρέθηκε στη Λότζια, στο Ηράκλειο, μεταδίδοντας το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης που αφορά τον χορό στον χώρο και τον χρόνο. Ο χορός που μας ενώνει είναι το σύνθημα που πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εκδηλώσεις, από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 11 Μαρτίου, στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης!

Στο Ηράκλειο έκανε πρεμιέρα το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019 με τον προπομπό του στη Λότζια. Το κέφι, η χαρά και η ζωντάνια του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Κρήτης ξεσήκωσε το Ηράκλειο. Όλοι και όλα είναι έτοιμα, ενώ τις επόμενες μέρες θα στολιστεί κατάλληλα και η πόλη του Ρεθύμνου με παλαιότερα άρματα.

«Ο χορός στον χώρο και τον χρόνο» είναι το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης. Ο χορός που μας ενώνει θα έχει την πρωτοκαθεδρία του σε όλα τα δρώμενα από τις 15 Φεβρουαρίου, στην επίσημη έναρξη στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη με την αρμόζουσα τελετή, μέχρι και τις 11 Μαρτίου, που θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με παραδοσιακά κούλουμα στην πόλη και την ενδοχώρα.

Μάλιστα, φέτος συμπληρώνει και τα 30 χρόνια ζωής του το διαπιστευμένο με ρεκόρ Γκίνες, μεγαλύτερο Κυνήγι του Θησαυρού, αυτό του Ρεθύμνου! Για όλα τα νεότερα υπάρχει στη διάθεση του κοινού η ιστοσελίδα rethymnocarnival.gr και το Γραφείο Πολιτισμού στην οδό Αρκαδίου 50.

Σχόλια