Πολιτισμός

Συναυλία

«Βασίλης Τσιτσάνης: Άσκηση 2» - Το ρεμπέτικο συναντά την τζαζ

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 μμ, Θέατρο Κάτω

Μετά από την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού στη Θεσσαλονίκη, η ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση “Βασίλης Τσιτσάνης: Άσκηση 2” επιστρέφει στο Ηράκλειο και στο Θέατρο “Κάτω” (Θεοτοκοπούλου 28) για μια διπλή παράσταση το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 7:30 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.

Δύο μουσικοί, ένα κοντραμπάσο, μια ηλεκτρική κιθάρα, μια λύρα και ένα μπαγλαμαδάκι παντρεύουν επί σκηνής το ρεμπέτικο με το swing, τα blues και την jazz. Κι ένα πρόσωπο μυθοπλασίας, η Έλλη, ορίζει τον ρυθμό, καθώς γύρω της ηρωίδες μιας άλλης εποχής (η Σωτηρία Μπέλλου, η Μαρίκα Νίνου, η “Αρχόντισσα”) ζωντανεύουν και καταθέτουν τις προσωπικές τους ιστορίες και σχέσεις με τον μεγάλο ρεμπέτη, σε ένα ταξίδι αισθήσεων και αναμνήσεων.

«Η μουσική της παράστασης αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη με μια διάθεση αποδόμησης των τραγουδιών του. Κρατώντας τις υπέροχες μελωδικές γραμμές του, επιχειρήσαμε μια αναδόμηση των τραγουδιών με μια πιο ατμοσφαιρική ροκ-blues διάθεση με ψήγματα αυτοσχεδιασμού», γράφει ο Πρόδρομος Καραδελόγλου.

Ταυτότητα παράστασης: Σύλληψη Πρόδρομος Καραδελόγλου και Ελένη Δάγκα, κείμενο Ελένη Δάγκα, σκηνοθεσία Ελένη Δάγκα, μουσικές διασκευές Πρόδρομος Καραδελόγλου, σκηνικό περιβάλλον Επαμεινώνδας Κουρμούλης.

Ερμηνεύει και τραγουδά η Ελένη Χανιωτάκη, με τους μουσικούς Πρόδρομο Καραδελόγλου (τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα) και Κώστα Κεχράκο (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο).

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 12 ευρώ το κανονικό (προπώληση 10 ευρώ) και 10 ευρώ των φοιτητών, ανέργων και ΑμεΑ (τηλέφωνο κρατήσεων: 6932/492.752).

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο “Φωτόδεντρο” (Κοραή 21), Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σχόλια