Πολιτισμός

Βιβλίο

Παρουσιάζεται ο «Σημαδεμένος Ερημίτης» του Γ. Νεοφώτιστου

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 8:00 μμ, Ανδρόγεω

Ιστορικό μυθιστόρημα

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Νεοφώτιστου με τίτλο “Ο σημαδεμένος ερημίτης” παρουσιάζουν την Πέμπτη στο Ηράκλειο οι εκδόσεις “Όστρια”.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα “Ανδρόγεω”, στις 8 το βράδυ, με τη συμμετοχή της Άννας Μαμουνάκη, εκπαιδευτικού, φιλολόγου-θεατρολόγου, και της Ευτέρπης Μπαλή, γιατρού-ψυχιάτρου.

Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά ο καθηγητής κιθάρας Δημήτρης Καρβέλης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ήταν ο νεαρός Λεόντιος γιατρός ακτουάριος και αρχίατρος του μεγαλύτερου νοσοκομείου τού τότε κόσμου. Του Θεραπευτηρίου της Μονής Παντοκράτορα, της Κωνσταντινούπολης. Γιος πριγκίπισσας του Βυζαντίου και συγγενής των Παλαιολόγων, μεγάλωσε στα θαυμαστά ανάκτορα των Βλαχερνών. Ήταν παιδικός φίλος του νεαρού Ανδρόνικου, εγγονού του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου του Β’. Φίλοι τους, γόνοι των ισχυρότερων οικογενειών του Βυζαντίου!.. Ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του στην Πόλη, μακριά από τις ίντριγκες των ανακτόρων, μέχρι που... και ξαφνικά όλα αλλάζουν!

Ξεσπά ο εμφύλιος των δύο Παλαιολόγων και εκείνος, πιστός στον νεαρό φίλο του Ανδρόνικο, δέχεται τη μήνη του παππού του και αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου Β'. Τα πάντα στη ζωή του Λεόντιου ανατρέπονται. Η ζωή του στη Βασιλεύουσα γίνεται πια προβληματική! Η οικογένειά του διαλύεται και εκείνος δραπετεύει κυνηγημένος από την Κωνσταντινούπολη. Μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινά γι’ αυτόν...

Σχόλια