Μουσική συναυλία με τον μοναδικό Βασίλη Λέκκα

Πολιτισμός
Μουσική συναυλία με τον μοναδικό Βασίλη Λέκκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Σάββατο,02 Μαρ 2019, 20:00
Αστόρια

Μουσική συναυλία με τίτλο «Δρόμοι στο φως» με τον μοναδικό Βασίλη Λέκκα πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Ο Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Γιάννη Σπάθα, Γιώργου Τρανταλλίδη, Παναγιώτη Στεργίου κα.

Σε δηλώσεις που έγιναν στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Φασουλάκης και ο Βασίλης Λέκκας απεύθυναν πρόσκληση στον κόσμο να παρακολουθήσουν δωρεάν αυτήν την μοναδική συναυλία με έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Πολιτισμού, Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Φασουλάκης ανέφερε «Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της πολιτισμικής της δράσης συνδιοργανώνει μία σπουδαία συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα ένα σημαντικό, ξεχωριστό ερμηνευτή.  Ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις, ο Βασίλης Λέκκας είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, και προσκαλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν την εξαιρετική αυτή συναυλία όπου θα ακούσουμε αθάνατα τραγούδια». 

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λέκκας δήλωσε «Θα παρουσιάσουμε ένα ρεπερτόριο το οποίο χαίρομαι πάρα πολύ που στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης γιατί υπάρχουν στο ρεπερτόριο μεγάλοι Έλληνες δημιουργοί  που είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί τους. Το ρεπερτόριο μας είναι μεγάλο και συμμετέχουν και χορωδίες και για μένα είναι πολύ σημαντικό που παίρνουν μέρος Κρητικοί μουσικοί, καθηγητές σχολών, και επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής στηρίζοντας αυτή μας την προσπάθεια.  Χαίρομαι πάρα πολύ που θα μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση δωρεάν σε έναν ιδιαίτερο χώρο που εγώ είχα τη χαρά να βρεθώ πριν από πάρα πολλά χρόνια, παιδί σχεδόν, στα πρώτα μου βήματα με τον Μάνο Χατζιδάκι».

Μαζί με το Βασίλη Λέκκα θα συμπράξουν η ορχήστρα των καθηγητών των Μουσικών Σχολών “Χάρης Σαρρής” αλλά και η νεανική χορωδία των σχολών. Στο οχταμελές ορχηστρικό σύνολο συμμετέχουν καταξιωμένοι μουσικοί της πόλης μας όπως ο Χάρης Σαρρής στο πιάνο, η Εύα Λασηθιωτάκη στο σαξόφωνο, η Σοφία Παπουτσάκη στο κλαρινέτο, ο Μιχαηλάγγελος Νιάρχος στις κιθάρες, ο Φοίβος Μαυράκης στο λαούτο και στην κιθάρα, ο Θανάσης Βασιλάκης στο μπουζούκι και στο μαντολίνο, ο Μάνος Παπαδάκης στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Νίκος Μαγκαφουράκης στα ντραμς. Υπεύθυνη της νεανικής  χορωδίας των Μουσικών Σχολών “Χάρης Σαρρής” είναι η καθηγήτρια μονωδίας και μοντέρνου τραγουδιού Σύλβια Στρούθου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News