Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού στο Γαράζο

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 πμ, Γαραζό

Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό Γαράζο το 14ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου.

Το παιχνίδι οργανώνει η περσινή νικήτρια του Κυνηγιού Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, ομάδα “Κίτρα” του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου “Ο Αυλοπόταμος”.

Συμμετέχουν 20 ομάδες με περίπου 200 παιδιά της Ε’ και της Στ’ Τάξης Δημοτικού που προέρχονται από τα σχολεία 1ο και 2ο Περάματος, Αγγελιανών, Απλαδιανών, Αγιάς, Αξού, Πανόρμου, Ρουμελή, Σκεπαστής, Μπαλίου, Σισών, Καλύβου και Λιβαδίων.

Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία και μέρος του ιστορικού παλαιού οικισμού του Γαράζου, που έχει χαρακτηριστεί υψηλής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής αξίας διατηρητέος οικισμός, αρχαιολογικής σημασίας κατηγορίας Α’.

Τα μυστικά των παλαιών επαγγελμάτων, η γνώση της λαογραφικής παράδοσης και η περιήγηση ανάμεσα από μνημεία αιώνων, με επίκεντρο την κατάφυτη γαραζανή πλατεία, διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό για τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έχουν κληθεί να γνωρίσουν στοιχεία της κοινωνίας του παρελθόντος σε αντιστοιχία με τη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια