Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Χατζηντεβέ

Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής “Selection 2008-2018” της εικαστικού Χριστίνας Χατζηντεβέ θα φιλοξενηθεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο από την 1η έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Τα περισσότερα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, προσφέροντας τη δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δουλειάς της εικαστικού Χριστίνας Χατζηντεβέ, τις επιρροές, τους συνεχείς πειραματισμούς και την υποκειμενική αισθητική της προσέγγιση. Οι θεματικές ενότητες των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπως τα “Βιβλία”, τα “Όρια” και τα “Γκρίζα πεδία”, αν και άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αποκαλύπτουν τον πλουραλισμό της εικαστικής της γραφής, η οποία κινείται ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες αναζητήσεις.

Οι κοινωνικοί, ηθικοί και φιλοσοφικοί προβληματισμοί της εποχής μας αποτελούν τη βάση της θεματικής της εικαστικού, δημιουργώντας έργα που διακρίνονται για την εσωτερικότητα και την αμεσότητα της έκφρασης, καθώς και για το πλήθος των υπαινιγμών και συμβολισμών τους.

Η Χριστίνα Χατζηντεβέ είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης (Ολλανδία) στη Ζωγραφική (ΒΑ in Visual Arts and Design, Univercity Utrecht School of Arts). Έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους και συλλογές τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια