Η "Αίσθηση αμαρτίας" στο Ρεξ

Πολιτισμός
Η "Αίσθηση αμαρτίας" στο Ρεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τρίτη,29 Ιαν 2019, 21:30
Ρεξ

Με τη βραβευμένη στις Κάννες ταινία “Αίσθηση αμαρτίας” (“Α touch of sin”) συνεχίζονται την Τρίτη οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ.

Η προβολή θα γίνει στο κινημαθέατρο “Ρεξ” στις 9:30 το βράδυ, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Η τελευταία δημιουργία του Ζία Ζιάνγκ Κε μάς ξεναγεί στη μοντέρνα, βίαιη και σκληρή Κίνα. Η πολυβραβευμένη ταινία, όπου πρωταγωνιστούν οι Ζάο Τάο, Ζιάνγκ Γου και Μενγκ Λι, είναι κινεζικής παραγωγής 2013, ενώ βραβεύτηκε στις Κάννες για το σενάριο.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία, που παρουσιάζει τέσσερις ανεξάρτητες ιστορίες, οι οποίες εξελίσσονται σε διαφορετικά σημεία της κινεζικής επικράτειας και όλες τους καταλήγουν σε ένα βίαιο, φονικό ξέσπασμα. Στην πρώτη παρουσιάζεται ένας οργισμένος μεταλλωρύχος ο οποίος ξεσηκώνεται ενάντια στην απροκάλυπτη διαφθορά που βασιλεύει στην κωμόπολή του, ενώ στη δεύτερη ακολουθούμε έναν εσωτερικό μετανάστη που επιστρέφει - μαζί με το περίστροφό του - στην οικογένειά του για την Πρωτοχρονιά. Στην τρίτη η νεαρή ρεσεψιονίστ σε ένα spa δέχεται σεξουαλική επίθεση από έναν πελάτη. Στην τελευταία ένα νεαρός που αναζητά ένα καλύτερο μέλλον αλλάζει διαρκώς δουλειές, όμως η κατάστασή του συνεχώς χειροτερεύει.

Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις επαρχίες, τέσσερις τραγικές ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά περιστατικά και παρουσιάζουν με σκληρό αλλά ρεαλιστικό τρόπο τη σκληρή καθημερινότητα σ’ έναν οικονομικό γίγαντα που διαβρώνεται από τη βία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News