Πολιτισμός

Έκθεση Φωτογραφίας

«Οι φύλακες των αφανών» στο Ρέθυμνο

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 8:00 μμ, Σπίτι του Πολιτισμού, Ρέθυμνο

Έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με θέμα τους Εύζωνες

Συνεχίζοντας την πορεία της στην ελληνική επικράτεια, η έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με θέμα “Εύζωνες: Οι φύλακες των αφανών” παρουσιάζεται στον Δήμο Ρεθύμνου.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται με την ΚΕΔΗΡ του Δήμου Ρεθύμνου, γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς και θα παρουσιαστεί στο Σπίτι του Πολιτισμού από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Στην έκθεση μέσα από τον φακό της η φωτογράφος καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή, που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, τη δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Αποτελείται από έξι βασικά έργα, σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων.

Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται με μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητές τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Πρόκειται για τη 12η ατομική έκθεση της Δήμητρας Χατζηαδάμ και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ενώ αρχικά εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Έχει ήδη παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, καθώς και στη Βαρσοβία. Στόχος της φωτογράφου είναι η έκθεση να ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ομογένεια.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα από τις 11 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, ενώ τις Κυριακές η έκθεση θα είναι κλειστή για το κοινό.

Φορείς οργάνωσης: Δήμος Ρεθύμνου www.rethymno.gr και Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνου www.kedir.gr.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 28310/40.150. Facebook: @dimitra.hatziadam.photography #evzon #exhibition_evzones #evzones #dimitra_hatziadam #rethymno.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια