Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«SinΕνοχή» - Μία κωμωδία αγωνίας που «αναστατώνει»

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, 7:00 μμ, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Μια κωμωδία αγωνίας ανεβαίνει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Την παράσταση “SinΕνοχή” παρουσιάζει στο Ηράκλειο, από την Παρασκευή 25 έως τις 28 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ).

Πρόκειται για μια κωμωδία αγωνίας, διασκευή στο έργο “Accomplice” του Ρούπερτ Χολμς.

Παραστάσεις θα δοθούν στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

* Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

* Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.

* Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα και

* Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα άνω των 15 ετών. Παίζουν οι Αθηνά Μαθιουδάκη, Δημήτρης Μελέτης, Μυρτώ Τζιγκουνάκη και Χρήστος Ραχιώτης.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Ραχιώτη, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια έχει κάνει η Ξανθή Κόντου, ενώ την κινησιολογία η Έλενα Σταυροπούλου.

Projection Mapping: Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων Πολυτεχνείου Κρήτης. Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης.


Ο σκηνοθέτης

Σημείωμα σκηνοθέτη: «Η “SinΕνοχή” είναι ένα αμαρτωλό παιχνίδι μυστηρίου και ανατροπών, με στοιχεία θρίλερ και μαύρης κωμωδίας, σε ομιχλώδη υποφωτισμένη ατμόσφαιρα, που θα μπορούσε να θυμίζει film noir (φιλμ νουάρ).

Το διασκευασμένο κείμενο, που βασίζεται στο έργο “Accomplice” του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Rupert Holmes (βραβεία Edgar και Dramalogue Award), προσφέρει μια ευχάριστα ανατρεπτική ιστορία, γεμάτη ίντριγκες, προδοσίες και φόνους, με σκοπό να παγιδεύει το κοινό σ’ ένα συνεχές παιχνίδι δολοπλοκιών και αναζήτησης (Sin)ενόχων, όπου αυτό που βλέπουμε δεν είναι αυτό που φαίνεται και αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε.

“Τι περίεργος κόσμος που είναι το θεατρικό θρίλερ! Είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι ανάμεσα σε σένα και το κοινό”, μας λέει ο συγγραφέας μέσα στο έργο.

Εμείς (οι συντελεστές του έργου) κάναμε την πρώτη μας κίνηση...».


Το έργο

Περίληψη του έργου: Η ιστορία του έργου ξεκινάει σε μια μεγαλοαστική βρετανική εξοχική κατοικία. Παρακολουθούμε την προετοιμασία ενός φόνου, καθώς μια γυναίκα και ο εραστής της σκοπεύουν να δολοφονήσουν τον επαναπαυμένο σύζυγό της. Ο σύζυγος δολοφονείται, αλλά σύντομα ξαναεμφανίζεται στη σκηνή για να ολοκληρώσει κι αυτός με τη σειρά του τα δολοφονικά του σχέδια.

Συνεργός του είναι ο εραστής της γυναίκας του (μήπως όμως δεν είναι μόνο δικός της εραστής;), ο οποίος (εραστής) δεν έχει αντιληφθεί ότι όλο αυτό είναι ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο εκδίκησης εις βάρος του, από τον δολοφονημένο σύζυγο, με ορκισμένους συνεργούς τη γυναίκα του και την ερωμένη της. Μήπως τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και όλα είναι μέρος μιας πρόβας; Πρόβας όμως για ένα θεατρικό έργο ή για έναν φόνο;

Σε αυτήν την κωμωδία, αντίθετα με τις περισσότερες μαύρες κωμωδίες, όλα τα δολοφονικά σχέδια ολοκληρώνονται με επιτυχία. Κανένα όμως δε δίνει τη λύση που αναζητούν οι πρωταγωνιστές. Εκτός από το τελευταίο. Ποιο τελικά θα είναι αυτό;

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό, τριτέκνων, πολυτέκνων, ανέργων, άνω των 65 και ΑμεΑ 67%.

Σχόλια