Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι

Πολιτισμός
Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες καρναβαλιστές θέλουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και θα ολοκληρωθούν με την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Πάντως, το κλίμα θα προθερμαίνεται από τις 19:00 με την πομπή του Τελάλη, συνοδευόμενου από την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, ο οποίος θα καλεί τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Γεωργίου.

Στην πλατεία, ο σκηνικός χώρος της τελετής έναρξης θα περιλαμβάνει δυο σκηνές, οι οποίες θα ενώνονται με μια πασαρέλα - διάδρομο. Με την άφιξή τους στην πλατεία ο Tελάλης και οι Bloco Swingueira θα ανέβουν στη σκηνή και θα απλωθούν στην πασαρέλα, καλωσορίζοντας τον κόσμο.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς» και μέλη πληρωμάτων του πατρινού καρναβαλιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής ενάρξης θα αρχίσει και το 54ο παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα στους κυνηγούς.

 Παρουσιάστρια της τελετής θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, η οποία θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News