Πάει για... «Όσκαρ» το διεθνές φεστιβάλ τάνγκο Ρεθύμνου “A los Amigos”

Πολιτισμός
Πάει για... «Όσκαρ» το διεθνές φεστιβάλ τάνγκο Ρεθύμνου “A los Amigos”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σοφία Γαλανάκη και το φεστιβάλ που διοργανώνει για 7 συναπτά έτη, έχει μία σπουδαία διάκριση

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η χρονιά για το διεθνές φεστιβάλ τάνγκο Ρεθύμνου “A los Amigos”, καθώς λίγο μετά την Πρωτοχρονιά ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κρητικού φεστιβάλ και της Σοφίας Γαλανάκη -υπεύθυνης της διοργάνωσης- για το βραβείο στις κατηγορίες «καλύτερο φεστιβάλ» και «καλύτερος διοργανωτής» της χρονιάς.

Μιλάμε φυσικά για τα… Όσκαρ του Τάνγκο ή αλλιώς “ Premios Tango”.

Πρόκειται για μία αφιλοκερδή διοργάνωση που έχει στόχο να αναδείξει καλλιτέχνες, δράσεις και διοργανώσεις ανά τον κόσμο, οι οποίες ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε.

144 κριτές από όλη την υφήλιο, προσωπικότητες με ξεχωριστή παρουσία στο χώρο του τάνγκο, με πολυετή εμπειρία και αναμφισβήτητο κύρος, ψηφίζουν προτείνοντας τους υποψηφίους στην κάθε κατηγορία και οι υποψηφιότητες αναδεικνύονται βάσει βαθμολογίας.

Το γεγονός της ανάδειξης του φεστιβάλ του Ρεθύμνου αλλά και της διοργανώτριάς του ως ένα/μία από τα καλύτερα στον κόσμο είναι κάτι που γεμίζει χαρά και περηφάνια την οργανωτική ομάδα και την τοπική κοινότητα, μιας και είναι η πρώτη φορά που ελληνικό φεστιβάλ και ελληνική διοργάνωση εν γένει κατακτούν μια τέτοια διάκριση.

Το A los Amigos, που φέτος πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε στην τριάδα των κορυφαίων φεστιβάλ του κόσμου μαζί με τα αντίστοιχα φεστιβάλ της Κατάνια και το διάσημο CITA (Congreso Internacional de Tango Argentino) στο Μπουένος Άιρες, δύο από τα μακροβιότερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου μιας και τα δύο μετρούν πάνω από 20 χρόνια παρουσίας.

Ένα μικρό, τοπικό φεστιβάλ τάνγκο που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια στο Ρέθυμνο από το όραμα και την αγάπη μιας μικρής ομάδας και της δασκάλας τους, κατάφερε να αναδειχθεί σε διεθνή διοργάνωση αξιώσεων και να αναμετράται πλέον με «μεγαθήρια»!

Η ίδια η υποψηφιότητα της ελληνικής διοργάνωσης, πλάι σε δυο διοργανώσεις τέτοιου μεγέθους και ιστορίας, αποτελεί από μόνη της μια τεράστια επιτυχία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Στη δεύτερη φάση ψηφοφορίας, που έχει ολοκληρωθεί ήδη ηλεκτρονικά, οι κριτές κατατάσσουν με σειρά προτίμησης τις 3 υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία. Ο νικητής αναδεικνύεται βάσει βαθμολογίας και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επίσημη τελετή απονομής που θα γίνει στις 9 Μαρτίου στο Buenos Aires.

Η Σοφία Γαλανάκη με μέλη της οργανωτικής ομάδας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Premios Tango αλλά και στο φεστιβάλ CITA που ακολουθεί, όπου η ίδια θα συμμετάσχει, επίσης, για πρώτη φορά χορεύοντας και διδάσκοντας!

Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια «νίκη» του ελληνικού τάνγκο, μιας και για πρώτη φορά Έλληνας χορευτής εμφανίζεται σε αυτήν την τόσο αξιοσημείωτη διοργάνωση στην Αργεντινή (το μακροβιότερο, μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο φεστιβάλ του κόσμου, νικητής στο περυσινό Premios). Μια Ελληνίδα διδάσκει τάνγκο στην Αργεντινή, λοιπόν, και μεταφέρει ένα κομμάτι του Ρεθύμνου και της κρητικής ψυχής στη Λατινική Αμερική!

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στη Σοφία Γαλανάκη και το “A los Amigos”!

Το A los Amigos τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News