Το Υπερταμείο προσέφυγε στο ΣτΕ - Ζητάει πάλι όλα τα μνημεία

Κρήτη
Το Υπερταμείο προσέφυγε στο ΣτΕ - Ζητάει πάλι όλα τα μνημεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληραίνει τη στάση του το Υπερταμείο

Μια εβδομάδα πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο, που κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από κοινού με τους δημάρχους Πατρέων και Σπάρτης, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, πραγματοποίησε παρέμβαση στο ΣτΕ ζητώντας την απόρριψη της, καθώς είναι όπως αναφέρει «προδήλως απορριπτέα, ως απαράδεκτη, αόριστη νόμω και ουσία αβάσιμη και πάντως αναπόδεικτη».

Ανάμεσα στα ακίνητα που ζητά το Υπερταμείο υπενθυμίζεται είναι και η Κνωσσός αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής τον Οκτώβριο εξέδωσε απόφαση την οποία μάλιστα κοινοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με την οποία ζητά πολιτεία να υιοθετήσει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα αποτρέψει οποιαδήποτε εξέλιξη παραχώρησης ιδιοκτησίας ή χρήσης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο πολιτισμού όπως ανακοίνωσε ολοκλήρωσε τον έλεγχο των 10.119 ακινήτων και έχει διαβιβάσει στον υπουργό Οικονομικών τον κατάλογο των 2.329 ακινήτων που υπάγονται στις εξαιρέσεις.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εκδίδει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί τα 2.329 ακίνητα, δίνοντας στη δημοσιότητα και τη σχετική λίστα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News